17/08/2016 | Yazar: Kaos GL

İzmir’deki homofobi ve transfobi karşıtları, Kızıl Okyanus LGBTİ’nin çağrısıyla Hande Kader için bir araya geldi.

İzmir'deki homofobi ve transfobi karşıtları, Kızıl Okyanus LGBTİ’nin çağrısıyla Hande Kader için bir araya geldi.

Polis Alsancak’ta Azra Has Sokağı’ndan (Bornova Sokak) başlaması planlanan yürüyüşü engelledi. Homofobi ve transfobi karşıtları Alsancak ÖSYM binasının önüne kadar sessiz ve dağınık yürüyüş gerçekleştirdi. 

ÖSYM binası önünde, basın açıklamasını İzmir Kızıl Okyanus LGBTİ’den Asya Gökalp okudu.

Basın açıklamasının tam metni şöyle:

“Her gün işlenen nefret ve kadın cinayetlerine karşı buradayız. İstanbul’da yaşayan trans kadın Hande Kader yaklaşık bir hafta önce kayboldu. Arkadaşları ve sevgilisi Hande’nin kaybolması üzerine kayıp ilanı verdi. 12 Ağustos’ta Zekeriyaköy de yanmış bir kadın cesedi bulundu. Hande'nin sevgilisinin, protezleri tanıması ile cesedin Hande Kader e ait olduğu anlaşıldı.”

“Bir nefret cinayeti daha işlendi. Katili bulunamadı aslında katiller sadece silahı, bıçağı tutan ellerin sahipleri değildir. Katiller, LGBTİ bireyleri temel hak ve özgürlüklerin den mahrum ederek yaşamaya zorlayan sistemdir katiller, bu sorunları çözmek için çaba göstermeyen ve bu cinayetlere sessiz kalan, yasal düzenlemeler yapmayan yetkililerden.”

“Daha kaç kişinin öldürülmesini bekliyorlar? Her geçen saniye ve alınmayan her önlem, bir başka nefret cinayetine daha davetiye çıkarmaktadır. Bu sistem katilleri korudukça LGBTİ cinayetlerine teşvik etmektedir ve bu suça ortak olmaktadır.”

“Bizler yaşam haklarınızın gasp edilmediği bir sistem istiyoruz. Kadın ve LGBTİ cinayetlerinin davalarının takipçisi olacağımızı ve mücadelemize devam edeceğimizi buradan bir kez daha söylüyoruz.”

“Ahmet Yıldız'ı da Eylül Cansın'ı da Rojin Çiçek’i de Çağla Joker'i de Azra Has'ı da öldürdüğünüz hiçbir LGBTİ’yi unutmadık!”

“Hande Kader son olsun!”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam