01/06/2020 | Yazar: Kaos GL

İzmir LGBTİ+ Onur Haftası evde kalma günleri için bu haftaki önerileri: “Lilting” filmi, “Orphan Black” dizisi, Şubadap Çocuk'un “Hayal Et” albümü, Aslı Alpar’ın “5 Dakika Karikatür” podcast serisi ve Rüzgar Buşki’nin #DirenAyol belgeseli.

İzmir LGBTİ+ Onur Haftası’ndan “Karantina & Chill-6” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle, imkânı olanlar için evde kalma dönemindeyiz. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası da “Karantina & Chill” serisini yayınlıyor. Seri film, dizi, kitap, albüm, online parti, YouTube kanalı ve oyun önerilerini içeriyor.

Serinin altıncı paylaşımında yas tutma ediminin queer hallerini görmek isteyenler için “Lilting” (Sevgilinin Ardından) filmi, ataerkinin ve cishetero medyanın tek tipleştirmesine karşı “aynı” görünen kadınların aslında yalnızca kadın olmadıklarına atıfla “Orphan Black” dizisi, toplumsal cinsiyet rolleri, akran zorbalığı, barış, doğa, emek ve çocuk hakları üzerine özgürce şarkılar söyleyen çocuklardan oluşan kolektif grup Şubadap Çocuk’un “Hayal Et” albümü, Aslı Alpar’ın cinsiyetçi, türcü, fobik karikatürleri ele verdiği ve sınıfsız, sömürüsüz, sınırsız mizahın olanaklılığı üzerine düşündüren “5 Dakika Karikatür” podcast serisi ve Rüzgar Buşki’nin Türkiye’deki LGBTİ+ hareketi için de bir kırılma noktası olan Gezi Direnişi’nin “o biçim” hallerini gösteren #DirenAyol belgeseli var.

İzmir LGBTİ+ Onur Haftası’nın önerilerine göz atmak için Instagram profilini takip edebilirsiniz.


Etiketler: medya, kültür sanat, yaşam
nefret