03/06/2006 | Yazar: Kaos GL

İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 'Travestilerin bütün sokakları işgal etmesine izin vermeyeceğiz. Onlara bir yer tahsis edeceğiz. Arayan da aranan da orada buluşacak' dedi. Çapkın travestilerin diğer vatandaşları rahatsız etmeyecek yerlerde olacağını da sözlerine ekledi!

İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 'Travestilerin bütün sokakları işgal etmesine izin vermeyeceğiz. Onlara bir yer tahsis edeceğiz. Arayan da aranan da orada buluşacak' dedi. Çapkın travestilerin diğer vatandaşları rahatsız etmeyecek yerlerde olacağını da sözlerine ekledi!

KAOS GL

Işıl Öztürk

İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 'Travestilerin bütün sokakları işgal etmesine izin vermeyeceğiz. Onlara bir yer tahsis edeceğiz. Arayan da aranan da orada buluşacak' dedi. Çapkın, artan nüfusla birlikte istatistiklere yansıyan kapkaç ve hırsızlık olaylarıyla ilgili özel uygulamalar içerisinde çalışacağını söyledi. İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ın oluşturduğu 'Huzur Timleri'nin sayısının iki katına çıkarılacağını belirten Çapkın, 'Polis, polis gibi olmayacak. Saçını bağlayacak, küpe takacak. Yani nasıl isterse öyle giyinecek. Kamuflajda sınır yok. Nasıl rahat hissediyorsa o şekilde davranacak' dedi. Travestiler için özel bir alana yönlendireceğini belirten Çapkın, 'Bu insanlar var mı? Var. Bunlar 50 caddeyi işgal edeceğine bir caddeyi işgal edecek. Arayan onları orada bulacak. Diğer vatandaşların rahatsız olması önlenecek' diye konuştu.

Daha önce Adana Emniyet Müdürlüğü yapmış olan Hüseyin Çapkın, Adana'nın İzmir'den daha zor bir şehir olduğunu sözlerine ekledi. İstatistiklere değinen Çapkın, 'İzmir'de ayda 150 kapkaç olayı meydana geliyor. Bursa'da nüfus buranın yüzde 60'ı kadar. Oransal olarak bu sayı 2-3'ü geçmiyor. Ancak yoğun çalışmayla bu sayı azalacak. Bu şehirde hayat 24 saat sürüyor. Bu şehre yetmek için 24 saat ayakta durmak zorundayız. Ne kadar çok çalışırsanız, o kadar sonucunu görürsünüz. Biz ayaktayız. Arkadaşlarımız ayakta. Ben 25 yıldır ayaktayım' diye konuştu.

İzmir'in Alsancak semtinden yaygın olarak şikayet aldıklarını ifade eden İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, travestilerin varlığının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Travestilerle ilgili diğer vatandaşların rahatsız edilmelerinin önleneceğini anlatan Çapkın şöyle devam etti:

'Travestiler diğer vatandaşları rahatsız etmeyecek yerlerde olacak. Daha doğrusu bir yerde olacak. Onları bulmak isteyen oraya gidecek. 50 cadde işgal olacağına bir tanesi olacak. Onlar için özel bir bar olacak. Müşteri onu orada bulacak.'

Sivil birimlerin suçlu yakalama ve suçüstü yapma konusunda son derece önemli olduğuna dikkat çeken Hüseyin Çapkın, Huzur Timleri'nde görev yapacak polislerin polis gibi olmayacağını söyledi. Kılık kıyafetin çok önemli olmadığını vurgulayan Çapkın, polis kamuflaj olacak. isterse küpe takacak. İsterse saçını arkadan bağlayacak. Her alana müdehale edebilecek gibi yetişecek. Yaptığı işten keyif alacak. Geniş bir yetki alanı olacak. Özellikle suç yoğunluğunun olduğu saatlerde çalışacak. Örneğin 5 saatlik bir yoğunluk varsa o saatlerde çalışacak. 12 saat çalışıp işinden bezmeyecek. Bireysel kimliği oluşacak. İşini sevmesi sağlanacak. Gereksiz yoğunlukla uğraşmayacak' dedi.

Kötü polis cımbızlanacak

Teşkilat içerisinde mesleğe yakışmayacak yasadışı işlere karışan polislerin ayıklanacağını bildiren Çapkın, 'İçine kim girerse girsin onu ayırmamız gözardı etmemiz mümkün değil. Her şey didiklenecek, araştırılacak. Yanlışı olan açığa alınacak. İdari soruşturmaları yapılacak. Kirli adama göz yumulmayacak. Bizim yönetimimizde kötü polise göz kapanmayacak. Ama iyi olan da ödüllendirilecek' diye konuştu.

Kaynak: Tercüman, 2 Haziran 2006


Etiketler: insan hakları
İstihdam