22/05/2018 | Yazar: Kaos GL

Yerel yönetimlerde cinsiyet eşitliğinin tartışılacağı uluslararası konferans yarın İzmir’de başlıyor.

İzmir’de Uluslararası Cinsiyet Eşitliği ve Yerel Yönetim Konferansı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yerel yönetimlerde cinsiyet eşitliğinin tartışılacağı uluslararası konferans yarın İzmir’de başlıyor.

Siyah Pembe Üçgen İzmir ve Kaos GL Derneği, İzmir’de “Uluslararası Cinsiyet Eşitliği ve Yerel Yönetim Konferansı” düzenliyor. 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün kapsamında yapılan konferans yarın (23 Mayıs) başlıyor.

İki gün boyunca devam edecek konferansa Türkiye’den Çankaya, Şişli, Konak ve Nilüfer Belediyeleri ile Karabağlar Kent Konseyi’nden yerel yönetim çalışan ve uzmanları katılacak.

Konferansın uluslararası konukları ise Fransa, Hollanda ve Slovenya’dan hak savunucuları ve yerel yönetim çalışanları olacak.

Konferansta cinsiyet eşitliği ve belediyelerin rolü tartışılacak. Etkinliğe katılmak için erdem@siyahpembe.org adresine mail atmak gerekiyor.

Etkinliğin tam programı şöyle:

Uluslararası Cinsiyet Eşitliği ve Yerel Yönetim Konferansı

23-24 Mayıs 2018

Birinci Gün

09:30 – 10:00 Kayıt

10:00 - 10:30 Açılış Konuşmaları

Erdem Gürsu, Siyah Pembe Üçgen Derneği

Asiye Ülkü Karaalioğlu, Çankaya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü

10:30 - 11:30 Birinci Oturum: Cinsiyet nedir? Neden eşit değiliz?

         Moderatör: Demet Yanardağ, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği

Banu Özdemir, Siyaset Bilimci -Yazar

Nazik Işık, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı

         Prof. Dr. Melek Göregenli, Sosyal Psikolog

         Aylime Aslı Demir, Kaos GL Derneği

11:30 – 12:00 Kahve Arası

12:00 – 13:00 Birinci Oturumun Devamı

13:00 – 14:00 Öğle Yemeği

14:00 – 15:00 İkinci Oturum: Cinsiyet eşitliğini başarmak için birlikte neler yapabiliriz? Belediyelerin bu meseleyle ilgisi nedir? (Birinci Bölüm)

Moderatör: Dide Tayfur, Çankaya Belediyesi

Elif Avcı, Şişli Belediyesi

         Arnaud Gauthier-Fawas, Eşitlik Elçisi, Fransa

Simon Timmerman, COC, Hollanda

Dragana Todoroviç, Batı Balkanlar ve Türkiye LGBTİ Eşit Haklar Derneği (ERA)

15:00 - 15:30 Kahve Arası

15:30 – 16:30 İkinci Oturumun Devamı

16:30 – 16:45 Kapanış

 

İkinci Gün

10:30 - 11:30 Üçüncü Oturum: Cinsiyet eşitliğini başarmak için birlikte neler yapabiliriz? Belediyelerin bu meseleyle ilgisi nedir? (İkinci Bölüm)
         Moderatör: Murat Köylü, Kaos GL Derneği

         Simona Topolinjak, Ljubljana, Slovenya

         Matthieu Gatipon-Bachette, CouleursGaies, Fransa

Ahmet Soner Emre, Konak Belediyesi

         Halim Kır, Nilüfer Belediyesi

11:30 – 12:00 Kahve Arası

12:00 – 13:00 Üçüncü Oturumun Devamı

13:00 – 13:15 Kapanış

 

*Bu etkinlik Siyah Pembe Üçgen ve Kaos GL’nin yürüttüğü, Avrupa Birliği ile Fransa Büyükelçiliği'nin desteklediği “Türkiye Belediyelerinde LGBTİ Eşitlik Politikalarını Güçlendirme Projesi” kapsamında yapılmıştır. Bu, içeriğin Avrupa Birliği’nin veya Büyükelçiliğin resmi görüşlerini yansıttığı anlamına gelmemektedir.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam