24/02/2015 | Yazar: Kaos GL

Geçtiğimiz ay kurulan Ahura LGBTİ, kadına yönelik şiddete karşı İzmir’de ‘erkekler etek giyiyor’ eylemi düzenledi.

İzmirli erkekler kadına şiddete karşı etek giydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Geçtiğimiz ay kurulan Ahura LGBTİ, kadına yönelik şiddete karşı İzmir’de “erkekler etek giyiyor” eylemi düzenledi.
 
Azınlık LGBTİ’leri bir araya getirmeyi hedefleyen oluşumdan Darin, Cumartesi günü gerçekleşen eylemde şu ifadelerde bulundu:
 
Kadın cinayetlerinin yaygınlaştığı şu dönemde erk sistemin son kurbanı Özgecan Aslan oldu.
Kadınları da tıpkı translar gibi gettolara sıkıştırmak isteyen bu erk düşünce yıllardır olduğu gibi şu anda can almaya devam ediyor.
 
Bilekleri kesilerek ve yakılarak katledilen Özgecan belki de yıllardır uygulanan ve sistematik bir yok edilme projesi olan kadın düşmanlığının kurbanı olmuştur.
 
Bugün kadınların yaşam haklarını ellerinden alanlar, kadınların ne giyeceği, kaç çocuk yapacağı ve nasıl kahkaha atacağı konusunda politika üretiyor ve kadınların ve LGBTİ’lerin yaşam alanlarını ellerinden alıyor.

Kadınların öldürülmesi bir doğal afet değildir. Koruma kanunu çıkarmadılar, siyasiler kadın cinayetlerini kınamadılar, ceza kanunlarında caydırıcı düzenlemeler yapmadılar. Yıllardır bu adımları atmadılar. 

Buradan bir kez daha duyuralım Özgecan arkadaşımız öldürülen ilk kadın değildir, ama son olması için var gücümüzle mücadele edeceğiz.

Tüm erk sisteme ve düşünceye sesleniyoruz bizler Özgecan ve diğer tüm kadınların hesabını soracağız.
İnsanların gözü önünde kadınlara tecavüz ederken utanmayanlar, mini etek giyerken utanıyor.
 
Bizler İzmir’de yaşayan heteroseksüel ve homosekseül erkekler olarak bugün mini eteklerle sokaklardaydık bunları giymekten de utanmıyoruz. 

Etiketler: kadın
İstihdam