02/05/2014 | Yazar: Cihat Gündüz

İzmirli LGBTİ’ler 1 Mayıs’ı gökkuşağının renklerine boyadı, ‘LGBTİ hakları, emekçi meselesi’ dedi.

İzmirli LGBTİ’ler 1 Mayıs’ı gökkuşağının renklerine boyadı, “LGBTİ hakları, emekçi meselesi” dedi.
 
İzmir’de sendika, dernek, emek ve demokrasi güçleri 1 Mayıs’ı Gündoğdu Meydanı’nda kutladı.
 
Yürüyüş; Basmane Meydan, Konak Eski Sümer Bank Önü ve Alsancak Garı Önü olmak üzere 3 koldan oldu. Saat 10.00’da Konak Vapur İskelesi önünde buluşan Siyah Pembe Üçgen İzmir, İzmir LGBTİ İnisiyatifi, DEU Eşit Şerit, Ege LeGeBiT aktivistleri ve bağımsız LGBTİ’ler (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) miting yürüyüşüne katılmak için saat 11.00’de Eski Sümer Bank önüne yürüdü.
 
LGBTİ’lerin yürüyüşü sırasında İzmir Saat Kulesi önünde etrafı polis çevrilen bir grup anarşist görüldü. Araya giren yürüyüş görevlileriyle ve etrafta insanların kısa süreli bekleyişlerinden sonra polis geri çekildi ve anarşistler ile LGBTİ’ler Eski Sümer Bank’ın önünde kortejde yerlerini aldılar.
 
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde LGBTİ’ler sık sık homofobi, bifobi ve transfobi karşıtı sloganlar atarattı. Yürüyüşte “Susma haykır, seks işçileri vardır” sloganıyla seks işçilerinin yalnız olmadığı duyuruldu. LGBTİ’ler trans cinayetine kurban giden Çağla Joker’i de sloganlarla andı.
 
“LGBTİ hakları, emekçi meselesi” pankartının açıldığı yürüyüşe bu yıl katılımın oldukça yüksek olması dikkat çekti. İzmirli LGBTİ’ler alanı gökkuşağının ve özgürlüğün renklerine boyadı.
 

 


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret