18/02/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Yerel Muhabir Ağı Eğitimi’nin İzmir ayağı Siyah Pembe Üçgen Derneği’nde gerçekleştirildi.

 

Kaos GL Yerel Muhabir Ağı Eğitimi’nin İzmir ayağı Siyah Pembe Üçgen Derneği’nde gerçekleştirildi.
Avrupa Birliği DİHA Programı kapsamında Siyah Pembe Üçgen Derneği ve Kaos GL Derneği’nin birlikte yürüttüğü HOPE Projesi kapsamında organize edilen yerel muhabir eğitimlerinin sonuncusu İzmir’de düzenlendi.
 
Kaos GL web sayfasına güç katmak ve ana akım medyaya alternatif bir bakış açısıyla hak temelli haberciliğe katkıda bulunmak üzere hazırlanan “Yerel Muhabir Ağı” eğitim programı, medyada homofobiye karşı çıkan muhabir adaylarını bir araya getirdi.
Kaos GL Derneği’nden Umut Güner, derneğin yerel muhabirlerle Türkiye’nin dört bir yanından aracısız ve doğrudan bilgi akışını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Güner, kendi haberlerini yapacak muhabirlerin; bulundukları şehirlerde, LGBTT bireylerin yaşadıkları sorunların doğrudan özneleri ve birincil elden kayda geçiricileri olmalarının önemine vurgu yaparak bunun için kurulan ağın büyüyerek sürmesini dilediklerini belirtti.
 
Buğra Tokmakoğlu medyayı anlattı
Eğitimin ikinci ayağında temel gazetecilik ve habercilik uygulamaları konusunda sunum gerçekleştiren Gazeteci Ahmet Buğra Tokmakoğlu, Türkiye’de basının doğuşu ve gazetecilik anlayışını örneklerle anlattı. Haber yazım süreci ve haber örnekleri üzerinden yürütülen atölye çalışmalarında haber yazma denemesinde bulunan muhabirler eğitimden bilinçli medya okuryazarı olarak ayrıldıklarını ve medyaya bakış açılarının daha farklı olacağı konusunda birleştiler.
 
Eğitimler sürecek
Kaos GL 2013 yılının ilk yarısında Yerel Muhabir Eğitimlerine devam edecek. 2013 yılının ilk yarısında, Eskişehir, Adana, Diyarbakır ve Van’da yerel muhabir eğitimleri organize edecek. Yerel Muhabir Eğitimleri ile yerelin gündemini kaosgl.org’a taşımayı hedefleniyor.
 
2013’ün Yerel Muhabir Eğitimleri
2013 yılında eğitimler, 1 Mart 2013, Cuma günü Diyarbakır’da, 29 Mart 2013 Cuma günü Adana’da gerçekleştirilecek. Van eğitimin tarihi daha sonra duyurulacak.
 
Yerel Muhabir Ağımıza katılmak için Yerel Muhabir Eğitimlerimize katılabilirsiniz. 2007den bu yana 300’ü aşkın muhabir adayımız yerel muhabir eğitimlerine katıldı. Yerel muhabir eğitimlerimize katılan muhabirlerimizin haberleri başta kaosgl.org olmak üzere birçok medya kuruluşunda yayınlanıyor.
 
Medyada var olan homofobi ve transfobi ile heteroseksist dili değiştirebilmek için, yerel bir muhabir ağı kurma amacı taşıyan eğitimler sayesinde muhabir adayları yaşadıkları şehirlerdeki haberleri kendileri araştırıp yazacaklar.
 
“Kaos GL’nin muhabiri olup kendi haberimi kendim yapmak istiyorum” diyen gönüllüler “Yerel Muhabir Ağı” eğitimlerine katılarak haber/yazı/söyleşileri ile Kaos GL Dergisi ile kaosgl.org’un bir parçası olabilecekler. Yerel Muhabirlerimizle kurduğumuz iletişimi sürekli hale getirmeyi ve muhabirlerimizin aynı zamanda Kaos GL Derneği’nin politika yapma ve yürütme süreçlerine katılmaları için bu dönem ekstra çaba göstereceğiz.

 


Etiketler: medya
İstihdam