19/11/2015 | Yazar: Kaos GL

Siyah Pembe Üçgen, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü dolayısıyla bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak.

İzmir’de nefret suçu etkinlikleri yapılacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Siyah Pembe Üçgen, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü dolayısıyla bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Siyah Pembe Üçgen İzmir, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü kapsamında düzenlediği etkinlikler başlıyor.

20 Kasım Cuma günü saat 18:00′de gerçekleşecek ilk etkinlik olan “Trans Geçiş Süreçleri” panelinde uzman iki doktor hormon kullanımından psikolojik süreçlere kadar sıkça sorulan sorulara ilişkin kapsamlı sunum yapacak. Ege Üniversitesi Endokrinoloji Bilim Dalı’ndan Uzm. Dr. Banu Şarer Yürekli ve Psikiyatri Ana Bilim Dalı’ndan da Prof. Dr. Hayriye Elbi’nin konuşmacı olacakları panel Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Etkinlikler, 21 Kasım Cumartesi günü saat 15:00′te Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali kapsamında “Families are Forever” isimli kısa film gösterimi ve ardından da Siyah Pembe Üçgen İzmir aktivistlerinden Erdem Gürsu ve Demet Yanardağ’ın söyleşisi ile devam edecek. Etkinlik İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda gerçekleşecek.

26 Kasım Perşembe günü ise Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği ile Siyah Pembe Üçgen İzmir’in ortak organizasyonu olan “LGBTİ Hak Haberciliği ve Haber Yazma” atölyesi düzenlenecek. Eğitmenliğini Bianet Kadın/LGBTİ Haberleri Editörü Çiçek Tahaoğlu’nun üstleneceği atölye saat 18:00′de İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

*Bu etkinlikler; 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü Etkinlikleri kapsamında; Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın hibe sağladığı Nefret Etme Projesi desteği ile Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından desteklenmiştir.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam