19/03/2007 | Yazar: Kaos GL

‘Bana ilişki teklif etti. Ben de çok sinirlendim.

‘Bana ilişki teklif etti. Ben de çok sinirlendim. Boğazını kestim ve kalbinden bıçakladım." İzmir'in Buca ilçesinde Şirinyer'deki evinde, boğazı kesilerek öldürülen işadamı Saim Kayhanmete’yi öldüren 25 yaşındaki inşaat işçisi F.O. ifadesinde bunları söyledi.

Kayhanmete'nin F.O. ile bir internet sitesinde tanıştığı ve ardından buluşup F.O'yu cinayetin işlendiği eve götürdüğünün tespit edildiği kaydedildi. F.O'nun ifadesinde, "Evde bana ilişkiye girmeyi teklif etti. Sinirlendim ve bir an kendimi kaybederek öldürdüm" diyerek suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Zanlının ayrıca, işadamına ait cep telefonu ile suç aleti bıçağı T.A. ve bir arkadaşıyla dereye attığını söylediği de kaydedildi. İki zanlının bugün (19 Mart) adliyeye sevkedilmesi beklenirken, polisin olayla ilgili F.O'ya yardım ettiği öne sürülen fakat ismi açıklanmayan diğer kişiyi de aradığı bildirildi.

Nefret cinayeti

Cinayet, Şirinyer'de 9 Mart'ta meydana gelmişti. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktor T.K, eşine gün içinde cep telefonu ile ulaşamayınca Bozyaka'daki işyerini telefonla aramıştı. Eşine ulaşamayanca işyerine giden T.K, çalışanlarına kocasını merak ettiğini söylemişti.

Bunun üzerine çalışanlar, Kayhanmete'nin Şirinyer'de ev kiraladığını, zaman zaman buraya gittiğini söylemişti. Çalışanlardan iki kişi Şirinyer'deki eve gitmiş, kapı önünde işadamının BMW marka siyah renkli otomobili görmüşlerdi. Kapıyı uzun süre çalmalarına rağmen kimse açmayınca kırıp içeriye girdiklerinde, Kayhanmete'yi boğazı kesilmiş olarak bulmuşlardı. Olay yerine gelen ekipler Kayhanmete'nin boğazında 17 santimlik bir kesik ve üzerinde siyah renkli askılı kombinezon ile kırmızı renkte g-string külot bulunduğu tespit etmişti.

Cinayetin ardından araştırma başlatan polis, Kayhanmete'nin işyerindeki bilgisayarını incelemeye aldı. Kayhanmete'nin öldürülmeden bir gün önce bir arkadaşlık sitesinde, "Zilli Sultan" ve "Kleopatra" rumuzlarını kullanarak bir kişi ile konuştuğunu belirledi. İşadamının konuştuğu kişinin bilgisayarının IP numarası belirlendi. Bilgisayarın Kadifekale'de bulunduğu öğrenildi.

Kayhanmete'nin öldürülmeden önceki cep telefonu görüşmelerini de inceleyen polis, işadamının en son Fikret Oruk'la görüştüğünü tespit etti. Bunun üzerine inşaat işçisi Oruk'u yakalamak için operasyon başlatıldı. Oruk, önceki akşam Konak Meydanı'nda gezerken gözaltına alındı.

‘Bana ilişki teklif etti, ben de çok sinirlendim"

Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen Oruk, suçunu itiraf etti. İfadesinde de, "İnternette tanıştığım Saim Kayhanmete beni otomobili ile Uçkuyular'dan aldı. Sonra birlikte evine gittik. Bir süre oturduktan Kayhanmete yatak odasına gitti. Geldiğinde üzerinde iç çamaşırı vardı. Bana ilişki teklif etti. Ben de çok sinirlendim. Boğazını kestim ve kalbinden bıçakladım" dedi.

Sakinleştikten sonra evdeki delileri yok etmek için arkadaşlarını çağırdığını söyleyen Oruk, "Kız kardeşimin eski nişanlısı T.A. ile onun bir arkadaşını çağırdım. Etrafı temizledikten sonra Kayhanmete'nin cep telefonu ve suç delili bıçağı alıp evden çıktık. Cep telefonu ve bıçağı Yeşildere'de attık" dedi. Oruk'un verdiği ifadeden sonra polis tarafından midye satıcısı T.A. da gözaltına alındı. Emniyet yetkilileri Oruk'a yardım eden ve ismi açıklanmayan bir kişinin daha arandığını açıkladı.

Çelişkili bulundu

Cinayet Büro Amirliği'nde ifadesi alınan Oruk'un verdiği ifadesinde bazı çelişkiler bulunduğunu belirten emniyet yetkilileri, "Oruk, Kayhanmete'yi kendisine ilişki teklif ettiği için öldürdüğünü söylüyor. Bunun gerçek neden olduğunu düşünmüyoruz. Oruk, internette tanıştığı Kayhanmete'nin evine başka amaçla gitmiş olabilir. Soruşturma sonucunda cinayetin gerçek nedeni belirlenecek" dedi. Gözaltında bulunan zanlı Oruk ile T.A., haklarındaki işlemler tamamlandıktan sonra adliyeye sevkedileceği bildirildi.

Kamerada da Oruk çıktı

İşadamı Kayhanmete'nin öldürüldüğü evin yanındaki Orgeneral Vecihi Akın Kışlası'na ait güvenlik kamerası görüntülerinde, Kayhanmete'nin birlikte eve girerken
görülen kişinin de Fikret Oruk olduğu belirtildi. Orak'a delilleri yok etmek için yardımcı olan T.A'nın da aynı apartmana girerken, güvenlik kameralarına yakalandığı belirlendi. Zanlı F.O.'nun hırsızlık suçunda sabıkası bulunduğu belirtildi.



Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam