27/04/2017 | Yazar: Kaos GL

"Aşkın ve hayatın günü 17 Mayıs’ta Jakuzi ve demirabi’yle Vişnelik’teyiz."

Jakuzi 17 Mayıs’ta Ankara’da! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

"Aşkın ve hayatın günü 17 Mayıs'ta Jakuzi ve demirabi'yle Vişnelik'teyiz."

17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün'de açık hava konserinde beraber olmaya ne dersiniz?

Kaos GL Derneği’nin 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün dolayısıyla düzenlediği Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Buluşma bu yıl 13-14 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak. Sadece davetlilere açık medya okulu ve medya çalıştayı ile 11-12 Mayıs’ta başlayacak program; herkese açık söyleşi ve etkinlikler ile 13-14 Mayıs’ta devam edecek.

Buluşma’nın tam programının açıklanmasına sayılı gün kala Kaos GL’den 17 Mayıs sürprizi geldi: Jakuzi konseri!

17 Mayıs günü akşam 8’de ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri’nde Jakuzi ve demirabi homofobi ve transfobi karşıtlarıyla buluşacak.

Detaylı bilgi için tıklayın.

Bilet almak için tıklayın.

17 Mayıs nedir? Neden ve nasıl kutlanıyor?

17 Mayıs 1990 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü eşcinselliği hastalıklar listesinden çıkardı. Bu gün LGBTİ’lerin maruz kaldığı nefret, ayrımcılık ve hak ihlallerine kamunun, yetkililerin, medyanın, politikacıların dikkatini çekmek için 2004 yılından beri dünyanın çeşitli yerlerinde Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün olarak kutlanıyor.

Geçtiğimiz yıl 17 Mayıs dünyada 130’un üzerinde ülkede kutlandı. Kaos GL de 2006 yılından bu yana Mayıs ayında 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün kapsamında Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’yı organize ediyor. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler, atölyeler, uluslararası katılımcıların olduğu konferans ve etkinliklerin sonunda Homofobi Karşıtı Yürüyüş gerçekleştiriliyor.

Jakuzi

Jakuzi şimdiki müzik gruplarından çok farklı. Çıkış albümleri ‘Fantezi Müzik’, çok uzak yerlerden, zamanlardan ve belki de alternatif bir evrenden gelen bir lo-fi pop şaheseri olarak tanımlanabilir.

Çıkış albümleri Fantezi Müzik, müzik hevesiyle dolup taşan, değişim ve hayat için bir manifesto niteliğinde bir kayıt. Adeta acımasız gerçekliğe alternatif bir fikir üretiyor. Tüm albüm boyunca Kutay’ın sesi, hayatın tüm acı unsurlarıyla: yabancılaşma, aşk, ölüm, tutku ve vazgeçmeme ile uğraşıyor, aynı zamanda ürkütücü ve akıldan çıkmıyor. Bu güçlü ses tüylerinizi ürpertiyor. Fantezi Müzik, kişilik ve muhalefeti somutlaştıran ve ilk ortaya çıktıklarından çok daha fazlaca punka çalan gerçek bir underground pop ruhu sergileyen büyülü, duygusal ve romantik bir yolculuk.

demirabi

demirabi DJ'liğe uzun yillar dinleyici olarak arşivlediği müziği, 2010 yılında kendi organize ettiği partilerde çalarak başladı. Ankara başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Bodrum ve Antalya'da birçok kulüpte çaldı. demirabi, setlerinde melodik, vokalli house ve techno'nun içinde gezinen parçalara yer veriyor, 3 sene boyunca Kite Ankara'nin müzik direktörlüğünü ve resident DJ'liğini yaptı. Bu süre zarfında Dirty Doering, &Me, Re.You, Rampue, Nico Stojan, Till Von Sein, Teenage Mutants, Britta Arnold, Adam Port, Marek Hemmann, Niko Schwind, YokOo gibi başarılı dj ve prodüktörler ile aynı sahneyi paylaştı. Aralık 2016'da açılan Pixel Club'un resident dj'ligi ve müzik direktörlüğünü yapıyor.

https://soundcloud.com/d3mir


Etiketler: kültür sanat
İstihdam