30/07/2023 | Yazar: Aslı Alpar

Direnişin Renkleri İzmir, Akbelen ormanlarındaki ekolojik yıkıma karşı İkizköy halkıyla dayanışmak için Akbelen Ormanı’ndan bildiriyor.

“Jandarma ve polisin Akbelen’deki şiddeti tanıdık” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Direnişin Renkleri İzmir, Akbelen ormanlarındaki ekolojik yıkıma karşı İkizköy halkıyla dayanışmak için Akbelen Ormanı’ndan bildiriyor.

KaosGL.org’a konuşan Direnişin Renkleri İzmir, alandaki dayanışmayı ve Akbelen’deki direnişi şöyle anlattı:

“Sabaha karşı beşe doğru Akbelen’e geldik. Nöbet alanına girişte bir sorun yaşamadık, muhtemelen çok erken bir saatte girdiğimiz için. Ancak alana giriş barikatta jandarma tarafından tutulmuştu. Nöbet tutan arkadaşlar uyanıktı, öncelikle yanlarına geçtik ve günün aydınlanmasını bekledik. Sabah yedi gibi kesim sesleri geldi ancak öğrendiğimize göre kestikleri ağaçları küçültme işleminden kaynaklanmış bu ses.  Özetle abluka ya da gözaltı olmadan bir sabaha uyandık. Sadece kesim alanında canlı yayın yapmak isteyen kişilere kaymakamlık yasağı öner sürülmüş ve yayın yaptırılmamış biz de bu sebeple onaylı gruplar halinde bölgeye girip kontrol ediyoruz.”

“Kesilen ağaçları görmek çok üzücü”

Direnişin Renkleri İzmir, İkizköylülerin direnişini değerlendirirken arkadan slogan sesleri gelmeye başladı:

“Gerçek bir dayanışma var hem köylüler hem de dışarıdan gelen kişiler bunu sağlamış. Bugün pankart ve döviz yaptık, müzik dinledik, slogan attık. Bu birlik ve beraberliği görmek çok iyi hissettiriyor. Bu beraberlik güzel ancak etrafımızda kesilen ağaçları görmek çok üzücü, bunu yıldırma amaçlı yapıyorlar, ‘keseceğimizi kestik, burada durmanızın bir anlamı yok’ demek için. Jandarma ve çevik kuvvet hemen nöbet alanında bekliyor. Ne yazık ki AKP ve MHP destekli LİMAK şirketinin cebine daha fazla para girmesi için jandarma ve polis vatandaşa karşı koruyor. Biz jandarmayı da polisi de bu şiddeti de birçok yerden çok iyi tanıyoruz. İkizköylülerin yıllardır verdikleri mücadele çok kıymetli, ne olursa olsun burayı bırakmayacakları çok net.”


Etiketler: insan hakları, yaşam, ekoloji
İstihdam