13/04/2018 | Yazar: Esra Güleç

“Kadın” dizisi başrol oyuncusu Özge Özpirinççi Ankara Üniversitesi’nde gerçekleşen “Televizyon Endüstrisinde Türk-Japon İşbirliği” etkinliğine konuk oldu.

Japon senaristten “Kadın” dizisine: “Benim derdim annelik dayatmasını eleştirmekti” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Kadın” dizisi başrol oyuncusu Özge Özpirinççi Ankara Üniversitesi’nde gerçekleşen “Televizyon Endüstrisinde Türk-Japon İşbirliği” etkinliğine konuk oldu.

Fox TV’de yayınlanan “Kadın” dizisi başrol oyuncusu Özge Özpirinççi Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleşen “Televizyon Endüstrisinde Türk-Japon İşbirliği” başlıklı etkinliğin konuğu oldu.

Japon yapımı “Woman” dizisinin Türkiye uyarlaması “Kadın”ın başrol oyuncusu Özge Özpirinççi, medyada Türkiye-Japonya ortaklaşmasını konuşmak için düzenlenen etkinliğe katıldı. “Kadın”ın yapımcısı Med Yapım CEO’su Fatih Aksoy, “Woman” dizisi yapımcısı Hisashi Tsugiya ile Koichi Nakayama, senaristi Yuji Sakamoto ve yönetmeni Nobuo Mizuta medya ortaklaşmasını değerlendirdi.

Etkinlik, Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima ve İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Fatih Keskin’in açılış konuşması ile başladı. Ardından söyleşiye geçildi.

“Amacım kadına dayatılan anneliği eleştirmekti”

Söyleşide “Woman” dizisi senaristi Yuji Sakamoto, “Ben bu senaryoyu yazarken, kadına dayatılan annelik rolünü eleştirmek istedim. Benim bu senaryoda vermek istediğim mesaj bu annelik rolünün negatif bir durum, kadını sınırlayan bir durum olduğu vurgusunu yapmaktı. Umuyorum Türkiye uyarlamasında da bu şekilde bu vurgu vardır” dedi.

Med Yapım CEO’su Fatih Aksoy ise “Kadın” dizisinde de Jale karakterinin benzer mesajı aktardığını, mümkün olduğunca buna dikkat etmeye çalıştıklarını ve senaristin de en çok yazmaktan keyif adlığı karakterin Jale karakteri olduğunu ifade etti.

“Bir anda çocuk oyuncularla baş başa kaldım”

Söyleşide Özge Özpirinççi ise; “Anne olmadığım için anneyi oynamak çok zor oldu. Başta kendi annemi örnek aldım. Bir anda çocuk oyuncularla baş başa kaldım ve bu beni başta korkuttu. Ama iyi ki de onlarla baş başa kalmışım. Çok farklı deneyimler kazandım. Şu anki işimi çok seviyorum ve gurur duyuyorum. İlk kez yaptığım bir işi oturup izliyorum. Özellikle 45 yaş üstü erkeklerden çok olumlu tepki alıyorum. Kadınlar kadar erkeklerden de olumlu yorum alıyorum” dedi.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam