25/03/2013 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsel çiftler Mayıs 2012’den bu yana Tokyo Disneyland’da düzenlenen organizasyonlar eşliğinde evlenebiliyorlar.

Japonya’da Eşcinsel Evlilik Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinsel çiftler Mayıs 2012’den bu yana Tokyo Disneyland’da düzenlenen organizasyonlar eşliğinde evlenebiliyorlar. Bir lezbiyen çift de Mart ayında Tokyo Disneyland’da düzenlenen bir törenle dünya evine girdi. Fakat bu Japonya’da aynı cinsten insanların gerçekleştirdiği ilk evlilik değil.
 
İlk evlilik, Shinto, iki erkek arasında Tokyo yakınlarında bulunan Kawasaki’de 17 Aralık 1998’de gerçekleştirildi. Bir araya gelen çift, çevre halkı tarafından onaylandı ve hayatlarına Kawasaki’de devam etti. 
 
Nagoya’da ise 2003’ten bu yana bazı kiliseler, yasal olmasa da her yıl törenler eşliğinde eşcinsel evlilikler gerçekleştiriliyor.
 
Eşcinsel evlilik konusunda kamu bilinci uyandırmak ve televizyon, internet ve çeşitli yayınlar üzerinden yapılan olumsuz müdahalelere son vermek adına lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) örgütleri toplumsal farkındalık çalışmaları yürütüyorlar.
 
Tokyo’daki LGBT örgütleri, Kanada’da yasal olan eşcinsel evlilik üzerine çalışmalarını hızlandırmak amacıyla esin kaynağı olan ülkeyi yakından takip ediyor.

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam