03/02/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

[alt]cut, yeni sezonu Beyoğlunda bir azizeyi ağırlayarak açtı: “Beyoğlu benim için bir defa gerçekten orospuluğu savunduğumuz bir noktadan baktığımızda, dünyanın en seksi en deli en başı dinmez en anarşik orospusu.”

Jilet Sebahat: “Kendimi Beyoğlu’nda var ettim, içsel dünyamın yolculuğuna burada başladım” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

[alt]cut, yeni sezon videolarının ilki dün yayınlandı. Yeni videoda Florence K. Delight, “Beyoğlu’nda bir azize” Jilet Sebahat’i ağırladı.

Videonun girişinde Jilet kendini şöyle tanıştırdı ve yeni parçasını müjdeledi:

“Yaklaşık 25 yıla yakındır gece hayatındayım. Yazıyorum da zaman zaman çeşitli dergilerde, video artlarım yayınlanıyor. Parçalarım var, telifini alamadık ama yeni parça geliyor. Benden daha arabesk temalı şarkı bekleyen bir kitle var, onlara feminist-arabesk bir şarkı geliyor. Yanıltmıycam onları.”

Florence’in “Beyoğlu senin için ne ifade ediyor?” sorusunu ise şöyle şöyle yanıtlıyor Jilet:

“Beyoğlu benim için bir defa gerçekten orospuluğu savunduğumuz bir noktadan baktığımızda, dünyanın en seksi en deli en başı dinmez en anarşik orospusu. Yani siz bakmayın ‘oğlu’ demelerine, o oğlanın nereden geldiğini biliyoruz. ‘Beyoğlancı’dır o. Dolayısıyla benim için bunu ifade ediyor ve her köşesinde sevişmişliğim var. Her köşesinde çıldırmışlığım var. İçmişliğim, kusmuşluğum var. Bütün duygularımı ve varoluşumu kaldıran bir cürumu var. Kendimi ben bu anlamda Beyoğlu’nda var ettim ve kendi içsel dünyamın yolculuğunu yürümeye başladım.”

“Eskiden gelen ve şu anda karşımıza çıkan bütün hikayeleriyle; binalara baktığımız zaman kimlerin yaşadığını, her şeyi anlayabiliyoruz aslında. Dolayısıyla öyküleri sahiplenerek, ortak duyguyla hissediyorum. Orada yaşayan Ermenileri, Rumları, Yahudileri sürenler, bir süre sonra Ülker Sokak’ta transları sürdü. Bir süre sonra Gezi Parkımızı elimizden almaya başladı. Şu an bizi yürüyemiyoruz. Dolayısıyla hepsinin ortak bir paydası var benim için.”

Florence K. Delight ve Jilet Sebahat’in Beyoğlu sohbetini aşağıdaki yer alan videoda izleyebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam