31/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Bizim Bedenimiz podcastin Aslı Alpar’ın konuk olduğu yeni bölümünde Jinekolog Muhabbetleri’nin çıkış öyküsü, kapsadıkları, nasıl kitaplaştığı; eksik tıp eğitimi, bozuk sağlık sistemi, doktor ve sağlık personellerinin rahatsız eden soruları konuşuldu.

“Jinekolog Muhabbetleri” Bizim Bedenimiz’de Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Operatör doktor Irmak Saraç ile gazeteci ve radyo programcısı Deniz Koloğlu’nun yayımladığı, toplumsal cinsiyet ve sağlık sistemi üzerine podcast Bizim Bedenimiz’in 20. bölümü yayınlandı. Podcastin jinekolojik muayene serisinin bu haftaki bölüm konuğu; editör, hayvan hakları savunucu, feminist karikatürist Aslı Alpar oldu.

TIKLAYIN – Jinekolog Muhabbetleri

Bu bölümde Alpar’ın Kaos GL için hazırladığı “Jinekolog Muhabbetleri” yazı dizisi ve kitabı masaya yatırıldı. Jinekolog Muhabbetleri’nin çıkış öyküsü, kapsadıkları, nasıl kitaplaştığı; eksik tıp eğitimi, bozuk sağlık sistemi, doktor ve sağlık personellerinin rahatsız eden soruları ve tavırları bu bölümde konuşuldu.

Podcast bölümünü buradan dinleyebilirsiniz.

“Bizim Bedenimiz” hakkında

Eylül ayından bu yana yayımlanan “Bizim Bedenimiz”de bugüne dek konuşulan başlıklar şöyle: “toplumsal cinsiyet ve sağlık”, “sağlık sistemi ve kadın”, “kadınlar sağlık hizmetine neden ulaşamıyor”, “kadına yönelik toplumsal cinsiyet temelli şiddet”, “cinsiyet temelli şiddet ve hukuk”, “kadının cinsel anatomisi”, “kadının cinselliği” ve “jinekolojik muayene”.

Podcast amacını şöyle tanımlıyor: “Bu podcast serisinde, ayrımcılıktan muaf bilimsel bilgiyi dolaşıma sokmak, kabul gören bilginin feminist bir bakış açısıyla tartışılmasını sağlamak istiyoruz. Bunu yaparken tıbba kadın penceresinden bakıp toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine kurulu kavramları olabildiğince açıklamaya çalışacağız.”

Kanalı buradan dinleyebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, kadın, medya, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam