22/10/2023 | Yazar: Kaos GL

Ankara Üniversitesi Sinirbilim Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği 4. Multidisipliner Sinirbilim Kongresi’nde Kaos GL Derneği’nin yayımladığı Jinekolog Muhabbetleri kitabı konuşuldu.

“Jinekolog Muhabbetleri” Sinirbilim Kongresi’nde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Üniversitesi Sinirbilim Öğrenci Topluluğu’nun bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Multidisipliner Sinirbilim Kongresi’nde “Kadın ve LGBT+ Sağlığı” konulu oturum 22 Ekim Pazar günü, Abdülkadir Noyan Konferans Salonu’nda gerçekleşti. 

Ankara Üniversitesi başta olmak üzere, çeşitli üniversitelerin tıp fakülteleri ile psikolojik, biyoloji, veteriner ve mühendislik fakültelerinden öğrencilerine katıldığı oturumun konuşmacısı Kaos GL’den Aslı Alpar oldu.

Alpar etkinlikte, jinekoloji muayenelerinde hasta haklarını yok sayan yaklaşım ve uygulamalara maruz bırakılan kişilerin deneyimlerini aktardığı yazı dizisi “Jinekolog Muhabbetleri” kitabı üzerinden ilerledi.

Bir e-posta ile başlayan yazı dizisi…

“2017 Nisan’da KaosGL.org’da yayımlamaya başladık 2020’de kitaplaştırdık. Bu yazı dizisinin ilhamı eşcinsel bir kadın olan Irmak’ın e-postasıyla oldu. Irmak jinekoloji muayeneleri sırasında cinsel yönelimini doktorlarla paylaştığını ve her defasında doktorların merak nesnesine dönüştüğünü söylüyordu” diyen Alpar kitaplaşma sürecinde doktor ve aktivistlerle yaptıkları söyleşileri de aktardı.

Kitaptan alıntılarla derinleşen oturumda Dr. Filiz Ak, Doktor Asu Özel Engelli Kadınlar Derneği’nden (ENKADER) Canan, Jinekolog Irmak Saraç, Psikiyatr Seven Kaptan ile lgbtisagligi.org’dan Özge’nin kitaba katkıları konuşuldu.

Deneyim aktarımlarının ardından katılımcıların soru ve önerileriyle etkinlik sona erdi.


Etiketler: insan hakları, kadın, eğitim, cinsellik
İstihdam