07/03/2024 | Yazar: Kaos GL

India Willoughby, “Ben de en az JK Rowling kadar bir kadınım” dedi.

JK Rowling, trans gazeteci India Willoughby’i hedef aldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Trans karşıtı açıklamalarıyla bilinen JK Rowling, Pazar günü X hesabında trans kadınların kadın soyunma odalarına girmesine izin verildiğinden şikayet eden birkaç gönderi yayınladı.

SkyNews’te yer alan habere göre; başka bir X kullanıcısı ona İngiltere’nin ilk trans kadın spikeri India Willoughby'nin videosunu gönderip "Bu kadın erkekler soyunma odasını mı kullanmalı?" diye sorduğunda Rowling şöyle cevap verdi: "Bana yanlış videoyu gönderdin. Bu videoda bir kadın yok, 'kadın'ın ne anlama geldiğini düşündüğü kadın düşmanı performansından zevk alan bir adam: narsist, sığ ve teşhirci."

Kullanıcı daha sonra şu soruyu sordu: "Eğer India Willoughby 'kadın düşmanı' ise neden kadın oldu? Düşünün."

Rowling kullanıcının yanıtı üzerine "India kadın olmadı. India, kadının ne olduğuna dair kadın düşmanı bir erkek fantezisini canlandırıyor” dedi.

Willoughby, Britanya'nın ilk trans haber spikeri ve tamamı kadınlardan oluşan bir talk şov olan ITV'nin Loose Women programının ortak sunucularından.

Pazartesi günü, X' hesabından paylaşım yapan Willoughby, Rowling’in yorumlarından tiksindiğini belirterek “Grotesk transfobi, bu çok üzücü. Ben de en az JK Rowling kadar bir kadınım. Hukukça ve her gün etkileşimde bulunduğum herkes tarafından tanınıyor. JK Rowling'in transfobik olup olmadığı konusundaki tartışma sona erdi” açıklamasında bulundu.

Rowling attığı tweetlere bir yenisini daha şu sözlerle ekledi: "Kadınlara kadın düşmanı tacizler gönderen trans kimliği taşıyan erkeklerin doğru bir şekilde cinsiyetlendirilmesi ayrımcılık değildir. 'Erkek' bir iftira değildir... evrensel onaya yönelik bir insan hakkı yoktur."

Willoughby daha sonra Rowling'in transfobik zorbalık uyguladığını belirterek şunu söyledi: "Eğer öldürülürsem kimi suçlayacağını biliyorsun. #StokastikTerörizm."


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, dünyadan
İstihdam