13/07/2010 | Yazar: KAOS GL

Ünlü yıldız Angelina Jolie’nin Brad Pitt’le bi

Jolie ve Pitt Çiftinin Çocukları Shiloh Transeksüel mi? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ünlü yıldız Angelina Jolie’nin Brad Pitt’le birlikteliklerinden doğan 4 yaşındaki Shiloh, annesine sürekli “Erkek gibi olmak istiyorum, beni John diye çağırın” deyince bu isteği yerine getirildi. Onu artık “erkek gibi” giydiriyor, “John” diye çağırıyorlar. 

ABD’li aktris Angelina Jolie (35), çocuğu Shiloh’u bir kez daha “Hiç kimseyi olmak istemediği bir şeye zorlayamazsınız” sözleriyle savundu. Ülkede yayınlanan magazin dergileri ünlü Hollywood çifti Brad Pitt ile Angeline Jolie’nin ilk biyolojik kız çocukları olan Shiloh’u kapak yaptı. 

‘Bana John deyin’
Haberlere göre 4 yaşındaki Shiloh, saçlarının tıpkı bir “erkek gibi” kesilmesini ve kendisine “John” ismiyle seslenilmesini istiyor.
Evlat edindiği 3 ve kendi dünyaya getirdiği 3 olmak üzere 6 çocuğa sahip olan Jolie ise çocuğuna “Toplum insanları belirli kalıplar içine sokmamayı öğrenmeli. Kendini dilediği gibi ifade etmek çocuğun gelişiminin bir parçasıdır” sözleriyle destek verdi.

‘Transseksüel olabilir’
Konuyla ilgili Psikolog Prof. Dr. Arif Verimli şunları söyledi: “Bu tür durumlarlar kız ya da erkeğin biyolojik anlamda sahip olunan bedene karşı başka bir cinsel kimlik istemesi sonucu oluşur. Bunlardan biri de transeksüalizmdir. Transeksüalizm karşı cinsin kimliğini yaşamak istemektir. Bu istek kendini küçük yaşlarda gösterir ve o dönemde ipuçları verir. Ailelerin çocuklarında bu durumu hissettiklerinde onlarla çatışmak yerine istedikleri kimlikle uzlaşmaları gerekir. Dolayısıyla Angelina Jolie’nin kızına verdiği desteği doğru bir yaklaşım olarak karşılıyorum. Çünkü erken fark etmiş ve önceden onu destekleme yoluna gitmiş. Çocukların bu döneminde onları biyolojik kimliklerine çevirmeye çalışmak hiç
iyi sonuçlar vermez. Çocuğun bu isteği 18 yaşına kadar değişebilir. Ama değişiklik olmazsa da o şekilde devam eder. Bu da transeksüalizmdir”


Etiketler: medya
nefret