21/10/2008 | Yazar: Barış Sulu

Göçmenlere karşı sert tutumuyla tanınan Haider‘ın, eşcinsellik konusunda katı söylemleri olmamasına karşın, haklar konusunda da herhangi bir destek sunmadığı biliniyor.

Jörg Haider gizli eşcinsel miydi? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Göçmenlere karşı sert tutumuyla tanınan Haider‘ın, eşcinsellik konusunda katı söylemleri olmamasına karşın, haklar konusunda da herhangi bir destek sunmadığı biliniyor.

KAOS GL – 21/10/2008

Anıl Üver - Viyana

Avusturyalı aşırı sağcı politikacı Jörg Haider, trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından sorunsuz bir cenaze töreniyle toprağa verildi.

Bir parti yetkilisi, kazadan önce bir gey barda içerken görülen Haider‘ın yasal alkol sınırını bir hayli aşmış olduğunu açıkladı. Avusturya medyası ise Haider’ın kanındaki alkol miktarının yasal limitin neredeyse dört katı olduğu haberini yayınladı.



11 Ekim Cumartesi günü erken saatlerde hız limitinin yaklaşık iki katı hızla (88kmH) ve alkollü olarak kullandığı arabayla, vali olarak hizmet verdiği Carinthia eyaletinin güneyindeki bir şehrin yolunda yaptığı kaza sonucu hayatını kaybeden Haider 58 yaşındaydı.

Kariyeri boyunca Jörg Haider’ın gizli eşcinsel olduğu yolunda dedikodular da vardı. Evli ve iki kızı olan Haider, son gecesinin bir kısmını Klagenfurt şehrinin popüler eşcinsel mekânı Stadtkrämer’de geçirdi. Savcının yaptığı açıklamaya göre Haider başka bir gece kulübünden çıkarak gece yarısından sonra buraya geldi ve yarım saat kadar sonra mekânı terk etti.

Kazadan çok kısa bir süre önce de o gün ayrıldığı erkek arkadaşı ile mesajlaştığı belirtilen Haider’in bu nedenle moralinin bozuk olduğu ve içtiği söylendi.

Aşırı sağcı politikacı Haider’ın partisi BZÖ, 22 Eylül’deki seçimlerde büyük bir oy oranıyla meclise giren dördüncü büyük parti olmuştu. Göçmenlere karşı sert tutumuyla tanınan Haider‘ın, eşcinsellik konusunda katı söylemleri olmamasına karşın, haklar konusunda da herhangi bir destek sunmadığı biliniyor.

Haider için yapılan anma törenlerinde polis sol-kanat protestocularına karşı geniş önlemler aldı.

Kaynak: Telegraph.co.uk


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam