23/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Salgın döneminde kadınların, kuirlerin sesine yer veren K’nın Sesi podcast serisi başladı!

“K’nın Sesi”ne kulak verin Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu seri kimin sesi?

Kimilerinin, kadınların, kuirlerin, kızkardeşlerin;

sadece

koronanın, karantinanın

değil

kainatın, kavganın, kanunun, keşfin, kuşun, kanadın;

kağıdı, kalemi, klavyeyi aşan

kemandan, kastaniyetten, klarinetten taşan

kulağa, kalbe ulaşan sesi

Salgın döneminde kadınların, kuirlerin sesine yer verecek olan K’nın Sesi podcast serisi başlıyor. K’nın Sesi’nde her hafta ses tiyatrosu formunda kısa bir oyun yayımlanacak. Üç boyutlu ses tasarımı ile hazırlanan oyunlar, dinleyiciyi tiyatro izleme deneyimine yaklaştırarak hayal gücünü harekete geçirmeyi hedefliyor. K’nın Sesi’nde her hafta oyunlardaki temalardan hareketle, ilgili konular üzerine çalışan uzmanlarla ya da bu alanda faaliyet gösteren aktivistler ile söyleşiler gerçekleşecek.

York Üniversitesi (İngiltere) tarafından desteklenen, tiyatro sanatçısı Duygu Dalyanoğlu ve akademisyen Özlem Aslan tarafından yürütülen bu programda Karantina Psikolojisi ve Toplumsal Cinsiyet, Korona Sürecinde LGBTİ+ Deneyimleri, Şiddet, Kadın Emeği, Yaşlı Hakları ve Sağlığı, Salgın Tarihinde Kadınlar gibi temalar ele alınacak.

Duygu Dalyanoğlu tarafından monolog formunda kaleme alınan oyunları her hafta BGST Tiyatro’dan farklı bir oyuncu seslendirecek. Oyunların ses tasarımı ve müziği Beril Sarıaltun’a, jenerik seslendirme Feryal Öney’e, her bölüme özel hazırlanan görsel tasarımlar ise Dilek Şenyürek’e ait.

22 Haziran Pazartesi günü başlayan oyunlara ve sohbetlere K’nın Sesi adı ile Spotify ve Soundcloud platformlarından ulaşabilirsiniz:

https://open.spotify.com/show/0MKneITVib6WJeCCVurWmW?si=BYgCb1dPS1S5Xgk6ze5Q7w

https://soundcloud.com/kninsesi

K’nın Sesi oyunları BGST Tiyatro ve BGST Records Youtube kanallarından da takip edilebilir.

https://www.youtube.com/BGSTTiyatro

https://www.youtube.com/BGSTRecords


Etiketler: medya, kültür sanat
İstihdam