11/01/2024 | Yazar: Kaos GL

İngiltere hükümeti, Hindistan ve Gürcistan’ı LGBTİ+ göçmenler için güvenli devletler listesine ekleme hazırlığı yapıyor. Ülkede yaşayan LGBTİ+ göçmenler güvenli devlet politikasını sorguluyor.

“Kaçma ya da ölme seçeneğiyle karşı karşıya kaldım” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hindistan ve Gürcistan, İngiltere’ye küçük teknelerle gelen LGBTİ+ göçmenlerin gönderilmesi için güvenli devletler listesine eklenecek.

inews’in haberine göre; İngiliz hükümetinin Hindistan ve Gürcistan’ı güvenlik devletler listesine eklemesi tepki topladı. Hükümet, söz konusu ülkelerin “açık bir zulüm” riski taşımadığını ifade etse de göçmen LGBTİ+’lar endişeli.

“Gürcistan’da eşcinsel olmak sadece kendini öldürebileceğin ya da kaçabileceğin anlamına geliyor”

Haberde şu ifadeler yer alıyor:

“Şu anda yirmili yaşlarında olan Noah, plandan geri dönülmesi çağrısında bulunan kampanyacılar arasında yer alıyor. Sosyal medyada ifşa edildikten sonra aile üyeleri tarafından fiziksel saldırıya uğradığını iddia etti. Partnerinin de saldırıya uğradığını ancak polisin çifti "korumadığını" iddia etti. ‘Gürcistan'da eşcinsel olmak sadece kendini öldürebileceğin ya da kaçabileceğin anlamına geliyor’ dedi.”

Noah, "Gürcistan’da eşcinsel bir erkek olarak açıkça yaşayamazsınız ya da kendinizi güvende hissedemezsiniz. Eğer eşcinsel olduğunuzu duyarlarsa sizi öldürürler. Aileniz eşcinsel olduğunuzu öğrendiğinde, akıl sağlığınız çok kötü olduğu için hastaneye gitmeniz gerektiğini düşünüyor, erkeklerin erkekleri ya da kadınların kadınları sevmesinin imkansız olduğunu düşünüyorlar. Sizin bir şeytan olduğunuzu ve şeytan çıkarma ayinine ihtiyacınız olduğunu düşünüyorlar” dedi.

Şimdi İngiltere'de yaşayan Noah sonunda kendini güvende hissettiğini söylüyor. "Burada da homofobik insanlar olabilir ama size saldıramayacaklarını biliyorlar- ve polis bizi koruyabiliyor. Buradaki her şeyi seviyorum. Kendimi evimdeymişim gibi hissediyorum. Hayalim insanlara yardım etmek, İngiltere'nin bana verdiklerini İngiltere'ye geri vermek istiyorum."

Sivil toplum örgütleri politikanın tehlikeli olduğunu söyledi

Sivil toplum örgütleri söz konusu politikanın iptal edilmesi çağrısında bulunuyor. Sığınma talebinde bulunanlara pratik ve duygusal destek sağlayan bir LGBTİ+ kuruluşu olan Rainbow Migration, teklifin "tehlikeli" olduğunu söyledi.

Rainbow Migration sözcüsü "Nereden gelirlerse gelsinler, ihtiyaç duymaları halinde herkes burada güvenlik talep etme hakkına sahip olmalıdır" dedi.


Etiketler: insan hakları, mülteci, dünyadan
İstihdam