03/05/2013 | Yazar: Kaos GL

Yerel seçimlerde aday olmak isteyen kadın siyasetçiler için Siyaset Okulları düzenleyen KA.DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği), programın ilkini 23-26 Mayıs’ta İstanbul’da açacak

KA.DER’den Kadınlar İçin İstanbul Siyaset Okulu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yerel seçimlerde aday olmak isteyen kadın siyasetçiler için Siyaset Okulları düzenleyen KA.DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği), programın ilkini 23-26 Mayıs’ta İstanbul’da açacak
KA.DER’in “Kadınlar için Siyaset Okulları” çağrısı şöyle:
 
DEMOKRASİ İÇİN EŞİT TEMSİL, KADINLAR İÇİN İSTANBUL SİYASET OKULU
23-26 MAYIS 2013 
 
KA.DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) olarak kurulduğumuz 1997 yılından bu yana kadınların karar mekanizmalarına katılımlarını artırmak için çeşitli çalışmalar yaptık. Bunların kuşkusuz en önemlilerinden biri, kadın siyasetçilerin milletvekili ve yerel yöneticiler olmalarına katkıda bulunmak amacıyla 1997 yılında başladığımız kadın aday eğitim programlarıydı. Bu eğitim programını kadınlar için sürekli bir siyaset okuluna dönüştürme girişimimiz 2002 yılında başladı.
 
2002 yılından bu yana, “Kadınlar için Siyaset Okulları” KA.DER faaliyetleri içinde süreklilik kazandı.  Bugüne kadar okullarımıza yaklaşık 750 kadın katıldı.
 
Kadınlar için Siyaset Okulları ile amaçladıklarımız şunlardı:
 
- Değişik siyasi partilerde çalışan ya da bağımsız olarak siyasete ilgi duyan kadınlarla bir kadın aday havuzu oluşturmak ve değişik partilerdeki kadınlar arasında iletişimi sağlamak,
- Siyasi görüş ve ideolojik farklılıklarına rağmen katılımcıları “kadın paydası”nda buluşturabilmek,
- Katılımcıları siyasette daha güçlü kılabilmek için onlara teorik ve pratik bilgi yanında, beceri ve deneyim desteği sağlamak ve katılımcılarda kadın bakış açısıyla siyaset ve toplumsal cinsiyet konularında farkındalık yaratmak. 
 
2013-2014 dönemi içinde de, Yerel seçimlerde aday olmak isteyen kadın siyasetçiler için Siyaset Okulları düzenlemeye devam ediyoruz.  Bu dönem 4 ilde toplam 4 okul açmayı hedefliyoruz.  Okullarımızın ilkini 23-26 MAYIS 2013 TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL’DA yapmayı planlıyoruz.
 
İstanbul Siyaset Okulumuz, 4 tam gün boyunca 09.30–17.30 saatleri arasında olacaktır ve katılım için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.   
 
Kadınlar İçin Siyaset Okulu’muza, 2014 Yerel Seçimlerinde aday olmak isteyen tüm kadınları bekliyoruz…
 
Not: Eğitim kontenjanımız 25 katılımcıyla sınırlıdır.
 
Başvuru yapmak isteyen adayların www.ka-der.org.tr web sitesini ziyaret etmesini; sitede yer alan başvuru formunu doldurarak, formu 0212 273 25 36 faks numarasına ya da tsemayis@gmail.com mail adresine iletmelerini rica ediyoruz.   

Etiketler: kadın
İstihdam