16/10/2023 | Yazar: Leo

TİP’li kadınların buluşmasına konuşan parti sözcüsü Sera Kadıgil, “LGBTİ+’lar bizim düşmanımız falan değildir, onlar bizim aile yapımızın ta kendisidir” dedi.

Kadıgil: LGBTİ+’lar bizim düşmanımız değildir, aile yapımızın ta kendisidir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraflar: TİP Basın

Türkiye İşçi Partili (TİP) kadınlar, “Kadınların İnat, Umut ve Özgürlük Buluşması” için İstanbul Kadıköy İskele Meydanı'nda bir araya geldi.

Dün (15 Ekim Pazar) yapılan eylemde TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ve TİP’ten geçtiğimiz seçimlerde milletvekili adayı olan trans kadın aktivist Talya Aydın konuştu.

Kadıgil konuşması sırasında LGBTİ+ bayrağı açtı ve iktidarın LGBTİ+’ları “aile” adı altında hedef göstermesini eleştirdi:

“Bizim için aile birbirlerini sevdikleri için bir arada duran insanların adıdır. LGBTİ+’lar bizim düşmanımız falan değildir, onlar bizim aile yapımızın ta kendisidir. Biziz onlar… Annelerimiz belki, belki kızlarımız, dayılarımız.”

Kadıgil ardından cebinden gökkuşağı bayrağını çıkartarak “Bu bayrak milletvekili olmayan kimsenin açamadığı, açtığında müdahale edildiği bir bayrak” dedi.

Talya Aydın ise konuşmasında, “Bugün bizimle bu mücadeleye omuz veren eşcinsel, biseksüel ve trans kadınlar da bizimle beraber alanda. Yalnızca cinsiyetleri üzerinden değil cinsel yönelimleri üzerinden de ayrımcılığa maruz kalan, devletin en tepesinden gelen nefret söylemleriyle her günlerini tetikte geçirmek zorunda olan kadınlar için buradayız. LGBTİ+ kadınları da unutmadan hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.


Etiketler: insan hakları, kadın, aile, siyaset, medya okulu
İstihdam