13/10/2011 | Yazar: Kaos GL

Gülnur Acar Savran ile birlikte Heidi Hartmann, Jean Gardiner ve Helena Hirata’nın konuşmacı olacağı ‘Ücretli, Ücretsiz Emek Kıskacında Kadın’ konferansı, İstanbul’da yapılacak.

Kadın Emeği Konferansı 12-13 Kasım’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gülnur Acar Savran ile birlikte Heidi Hartmann, Jean Gardiner ve Helena Hirata’nın konuşmacı olacağı “Ücretli, Ücretsiz Emek Kıskacında Kadın” konferansı, İstanbul’da yapılacak.
 
Sosyalist Feminist Kolektif, uluslararası feminist hareket ile deneyimlerini paylaşmak için “Ücretli, Ücretsiz Emek Kıskacında Kadın” başlığında bir kadın emeği konferansı düzenliyor.
 
Türkiye’den Gülnur Acar Savran ile birlikte Heidi Hartmann, Jean Gardiner ve Helena Hirata’nın konuşmacı olarak katılacağı “Kadın Emeği Konferansı”, 12-13 Kasım 2011 tarihlerinde, İstanbul’da, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda yapılacak.
 
“Patriyarkal kapitalizmin ücretli-ücretsiz emek kıskacını kırmak için yola çıktık”
 
“Ücretli, Ücretsiz Emek Kıskacında Kadın” konferansı için yapılan çağrı şöyle:
 
“Erkeklerden alacaklıyız, ev işi kadın işi değil, sermaye ve devletten de taleplerimiz var dedik. Patriyarkal kapitalizmin ücretli-ücretsiz emek kıskacını kırmak için yola çıktık.
 
Şimdi hep birlikte erkeklerden, sermayeden, devletten bağımsız bir feminizmin kadın emeği politikalarını düşünelim, tartışalım, uluslararası feminist hareket ile deneyimlerimizi paylaşalım istiyoruz…”
 
İletişim:
 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam