03/05/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Tarihte bugünün cinsiyetçi haberi 1984 yılı Tan gazetesinden.

Kadın, erkeğe ait değil Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tarihte bugünün cinsiyetçi haberi 1984 yılı Tan gazetesinden.

Tarihte bugünün cinsiyetçi haberi 1984 yılı Tan gazetesinden. Gazetenin sağlık haberi “Cinsel hastalıklarda büyük oranda artış var” başlığını taşıyor. Olcay Tan’ın hazırladığı haberde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Profosor Doktor Kenan Karabay’dan demeç almış.

Dr. Karabay, “çapkın” erkekleri uyarıyor ve “cinsel hastalıkların en sosyetik bayanlardan” bile geçebileceğini söylüyor. Dr. Karabay bu cümleler ile toplumun değil yalnızca erkeklerin sağlığını önemserken erkeklere bir de tavsiyede bulunuyor: "Erkeklerin kendilerine ait olmayan kadınlarla ilişki kurmasının her zaman belli bir oranda tehlikesi var."

Özetle Dr. Karabay demeçte cinsel sağlıktan değil erkeklerin cinsel sağlığından ve kadınlardan da erkeklere ait “şey”ler olarak bahsetmiş. Sağlıklı cinsel ilişki için kondom önermek yerine erkeklere kadınlarla ancak yalnızca “kendilerine ait” kadınlarla birlikte olmalarını salık vermiş. 

Haber, kadınlara yönelik söylemi ve cinselliği heteroseksüel ilişki ile sınırlaması nedeniyle tarihte bugünün cinsiyetçi ve heteroseksist haberi oluyor.

İlgili yazılar:

Güvenli seksin yolları


Etiketler: medya
İstihdam