02/05/2011 | Yazar: Kaos GL

14.

Kadın Filmleri Festivalinde İktidar Sorgulanıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 5 Mayıs Perşembe gecesi saat 20.00’de Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi’nde gerçekleşecek açılış töreniyle başlıyor. Açılışa tüm Ankaralılar davetli. Festival 12 Mayıs’ta sona erecek.
 
Festival, bu sene Polonya’dan Meksika’ya, Küba’dan Finlandiya’ya, İran’dan Almanya’ya 30 ülkeden, 68 yönetmenin toplam 66 filmini sinemaseverlerle buluşturacak.
 
14. yaşını kutlayan Festivalin teması; “İktidar”. Bu sene Festival, yaşamın her alanında ve her anında karşımızda ve yanı başımızda duran iktidar görünümlerini sorgulayacak, “İktidar ne? İktidar kim?” diye soracak.
 
Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği’nin (FIPRESCI) jüri göndererek bir filme ödül verdiği dünyadaki tek kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin bu seneki jüri üyeleri Hindistan’dan Latika Padgaonkar, İsveç’ten Alexandra Enberg ve Türkiye’den Gözde Onaran.
 
Festival’de ayrıca 10 Mayıs Salı günü, Alman Kültür Merkezi’nde gösterilecek Başkaldıranlar/Warriors filmi sonrası “Cinsiyet, Cinsellik ve Kimlik” başlığı altında Kaos GL ve Pembe Hayat Derneği’nin katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirilecek.
 
Festival Programı için: http://festival.ucansupurge.org
 
14.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Bölüm Fragmanları: http://vimeo.com/22933723
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam