26/08/2014 | Yazar: Kaos GL

Kadın gazetecilerin hedef gösterilmesine karşı 45 kişi destek bildirisi yayınladı.

Kadın gazetecilere destek bildirisi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gazeteci Amberin Zaman’ın Erdoğan tarafından hedef gösterilmesi ve Ceyda Karan’a sosyal medyada saldırıya karşı aralarında gazeteci, akademisyen, yazar, hukukçu ve avukatların bulunduğu 45 kişi bir bildiri yayınladı.
 
Aralarında gazeteci, akademisyen, yazar, hukukçu ve avukatların bulunduğu 45 kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilen gazeteci Amberin Zaman ve sosyal medya üzerinden saldırıya uğrayan gazeteci Ceyda Karan’a destek için bir bildiri yayınladı.  
 
AKP iktidarının son birkaç yıldır, muhalif olan, aykırı düşünen herkesi katli vacip düşman ilan ettiğini hatırlatan bildiride şunlar belirtildi:
 
“Düşünce özgürlüğü diğer özgürlüklerin temelidir”
“Düşmanların başında da basın etiğine saygılı ve o saygının gereğini yapan az sayıdaki gazeteci geliyor. AKP iktidarı medyayı bütünüyle medya olmaktan çıkardı. Gazete ve televizyonlarda sadece iktidar şakşakçıları barınabiliyor.
 
“Unutmamak gerekir ki, düşünce ve ifade özgürlüğü tüm özgürlüklerin anasıdır ve düşünce özgürlüğünün, basın özgürlüğünün olmadığı yerde başka özgürlüklerden söz etmek abestir.
 
“Başbakan’ın, yandaşlarının, AKP tetikçilerinin hedefindeki son iki gazeteci, Amberin Zaman ve Ceyda Karan oldu. Bu iki değerli kadın gazeteci, sadece doğru bildiklerini söyledikleri, yapmaları gerekeni yaptıkları halde, utanç verici bir karalama ve linç kampanyasının hedefi oldu.
 
“Eğer, ‘özgürlük, başkasının özgürlüğüyse’ bu değerli insanlara yapılan hakaret, hepimize yapılmış demektir. Böyle bir durum karşısında sessiz ve tepkisiz kalmak, haysiyet sahibi insanlara yakışan bir şey değildir.”
 
Bildiriyi imzalayanlar ise şöyle:
Fikret Başkaya, İsmail Beşikçi, Baskın Oran, Doğan Özgüden, İnci Tuğsavul, Sait Çetinoğlu, Ali Nesin, Şanar Yurdatapan, İbrahim Seven, Attila Tuygan, Muzaffer Erdoğdu, Nalan Temeltaş, Sennur Baybuğa, Cennet Bilek, Pınar Ömeroğlu, Gül Gökbulut, Nıvart Bakırcıoğlu, Ramazan Gezgin, Mehmet Özer, Mahmut Konuk, Sabahattin Şerif Meşe, Serdar Koçman, Murad Mıhçı, Haldun Açıksözlü, Osman Özarslan, Celal İnal, Oktay Etiman, Yalçın Ergündoğan, Haldun Açıksözlü, Erkan Metin, Atilla Dirim, Necati Abay, Raffi Hermon Araks, Eflan Topaloğlu, Ömer Asan, Mehmet Uluışık, Cemil Aksu, Kenan Yenice, Adnan Genç, Şiar Rişvanoğlu, Serkan Engin, Nadya Uygun, Bülent Atamer, Bülent Tekin, Ceyhan Çakır Süvari.  

Etiketler: medya
İstihdam