11/03/2015 | Yazar: Kaos GL

Bir kadın bir kadına aşık olduğunda o sesler şarkı olur.

Kadın kadına aşkın SES’i adına! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bir kadın bir kadına aşık olduğunda o sesler şarkı olur. Şarkılar birleşir, onuncu yılında kadın kadına aşkın öykü yarışmasında bizi söyler!

 

Takvimlerden yapraklar düşerken Kaos GL Derneği’nin 2006 yılından bu yana sürdürdüğü “Kadın Kadına Öykü Yarışması” yaklaşıyor. Bu sene “Ses” temasıyla yapılacak yarışmaya başvuru için son tarih 17 Nisan.

 

Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan yarışma her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi görüyor. Kadın kadına aşkın sesi adına kaleme alınan öyküler derneğe ulaşıyor.

 

“Yazdım ama yollasam mı acaba”, “Yazabilir miyim ki ben” diye düşünen çekingen ruhlar için ise seslerimizi saklandıkları derin kuyulardan çıkarmak için Uranüs ve Neptün Savaşçıları devreye giriyor, “Öykülerimizi kaleme almaya!” diyor.

Unutmayın, bir kadın bir kadına aşık olduğunda o sesler bir şarkı olur ve Müzeyyen abla’ya hürmetle: “Şarkılar bizi söyler!”

 

Nasıl başladık?

2006 yılında “Mutlu Aşk Vardır” temasıyla yola çıktığımızda hedef “belleklere kazınmış karanlık bir imajı silmekti”. O güne dek kadınların kadınlara olan aşkını anlatan filmler, romanlar ve öykülerde canavarlaştırılmış lezbiyenler ve biseksüel kadınlar görmüştük sadece. Ruhsal çalkantılar içinde gidip gelen, şiddetle bezeli, yaralayıcı ve sonu illa ki mutsuz biten ilişkilere tanık edilmiştik. Mutlu ve umutlu öykülere hasret kalmıştık. Kurgu ya da gerçek, kendi hikâyelerimizi kendimiz anlatalım, ezberleri bozalım, bizi görmezden gelenlere, hiçe sayanlara ve duygularımızın üzerinde tepinenlere inat birbirimize öykülerimizle gülümseyelim istemiştik.

 

Nasıl devam ettik? 

İkinci yarışmamızda "İlk Adım, İlk Kadın, İlk Aşk" dedik ve “ilk”lerin hissettirdikleriyle buluştuk yeniden. Üçüncü yarışmamızda, kadınların kaleminden akan “Ten ve Tutku” dolu öyküleri okuduk coşkuyla. 2009 yılında, bu coşkuyla “Ütopya”larımızın peşine düşelim dedik. Beşinci yarışmamızda, ütopyalarımızın gülümsemesini hep yanımızda taşıyarak, gördüklerimize, duyduklarımıza, yaşadıklarımıza ve bunların bize düşündürdüklerine, hissettirdiklerine geri döndük ve “Bir Kadın (mı) Sevdim(?)” dedik. “Her Yerdeyiz” diyerek saklandığımız, hapsedildiğimiz mekânlardan seslendiğimiz altıncı yarışmanın ardından, “Mor”a boyanmış öykülerimizle yedinci, “Yol” öykülerimizle mücadelemize yeni yollar açarak sekizinci yarışmamızı gerçekleştirdik. Son olarak geçen sene "Bir Mücadeledir Aşk" ile sevgimizin kendiliğinden mücadelesini anlattık.

 

10. Kadın Kadına Öykü Yarışması’na katılım koşullarını öğrenmek ve daha fazla bilgi almak için bu linke tıklayabilirsiniz. Haber boyunca gördüğünüz güzelim stickerları edinmek ve sesimize ses katmak için ise derneğe bir çaya uğrayabilir veya kadin@kaosgl.org adresine mail atabilirsiniz.

*Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları Aracı (DİHAA) tarafından finansal olarak desteklenen Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından gerçekleştirilmiştir.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam