20/12/2008 | Yazar: Kaos GL

Kadın kadına ütopyalar yarışıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL'li kadınların düzenlediği 4. Kadın Kadına Öykü Yarışması'na başvurular devam ediyor. Sizlerden gelen yoğun talep üzerine, 17 Nisan olan son başvuru tarihi 24 Nisan Cuma günü saat:18:30'e kadar uzatılmıştır. Öykülerinizi bekliyoruz! Ödüller Mayıs ayında gerçekleştirilecek Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’da sahiplerini bulacak. 2009’un getireceği bir güzellik de, ilk üç yarışmanın öykülerinin kitaplaştırılacak olması!

2006 yılında ‘Mutlu Aşk Vardır’ teması ile yola çıktığımızda hedef, ‘Belleklere kazınmış karanlık bir imajı’ silmekti. Bugüne dek kadınların kadınlara olan aşkını anlatan filmler, romanlar ve öykülerde canavarlaştırılmış lezbiyenler ve biseksüel kadınlar görmüş, sonu hep mutsuz biten, ruhsal çalkantılar içinde gidip gelen, şiddetle bezeli, yaralayıcı ilişkilere tanık olmuştuk. Mutlu ve umutlu biten öykülere hasret kalmıştık. Kurgu ya da gerçek, kendi hikayelerimizi kendimiz anlatalım, mutluluklarımızı paylaşalım, bizi görmezden gelenlere, hiçe sayanlara, duygularımızın üzerinde tepinenlere inat birbirimize öykülerimizle gülümseyelim istedik.

İkinci yarışmamızda "İlk Adım, İlk Kadın, İlk Aşk" dedik ve ‘ilk’lerin hissettirdikleriyle buluştuk tekrar. Geçen sene ise, yarışmamızın ilk onur üyesi Hande Öğüt’le zenginleşen jürimizle birlikte, kadınların kaleminden akan ‘Ten ve Tutku’ dolu öyküleri okuduk coşkuyla. İşte bu coşkuyla ‘Ütopya’larımızın peşine düşünelim dedik bu sene de...

Nedir ‘Ütopya-m’?

Mademki binlerce yıldır cinsiyetçi bir dünyada yaşıyoruz, mademki bir kadının bir kadına aşkının-sevgisinin arasında başka kadınlar, erkekler, o erkeklerin sırtlarını dayadıkları kurumlar var ve mademki bu katı yapı kolay kolay yok olacağa benzemiyor; öyleyse daha uzak diyarlarda, mekanlarda ya da zamanlarda, kadın kadına yaşanacak bir dünyayı, huzurun yakalanacağı o ütopik dünyayı nasıl tasavvur ederiz? Hayalimizdeki ilişkiyi nasıl resmederiz? Neler bekleriz sevdiğimiz kadınlardan? Tabuları-önyargıları yıkmayı ve içine sıkıştırıldığımız çerçeveleri yırtmayı nasıl bir keyfe dönüştürürüz? Başkaları için yaşamayı reddeden kadınlar, hadi, düşlerinizi satırlara dökün, paylaşın bizlerle. Ancak hayal etmeye cesaret edebildigimiz şeyler yarın gerçeğe dönüşür.

Ödüller mi?

Ödüllerimize gelince… Birinci olan öykünün sahibi 300 TL ya da iki kişilik bir hafta sonu tatili kazanacak. İkinciliğe değer görülen yarışmacımızı ise 200 TL ya da hoş bir restoranda iki kişilik leziz bir akşam yemeği bekliyor. Yarışmanın üçüncüsü ise 100 TL ya da sürprizlerle dolu bir sepet arasında karar verecek. Yarışma ile ilgili gelişmeleri Kaos GL’nin web sayfasından takip edebilirsiniz.

Yarışma hakkında bilgi almak, düşüncelerinizi ve önerilerinizi paylasmak için yarisma@kaosgl.org adresinden jüri üyeleri ile iletişime geçebilirsiniz.

Başvuru Koşulları için [[http://www.kaosgl.org/resim/Lesbian/kadinkadina09.doc|buraya tıklayınız]].

*2008 öykülerini okumak için öykü başlıklarına tıklayınız.

Birincilik Ödülü: [[Sappho’yla Sevişmek]] - Angelique

İkincilik Ödülü: [[Ahret Çiçeği]] - Poo

Üçüncülük Ödülü: [[30 Dakika]] - Hidden Dragon

Bağlılık Özel Ödülü: [[Bir Kadının Pusulası]] - Ekin Ak

Duygunun Baharı Özel Ödülü: [[O]] - İmge Oranlı

Eller Konuşur/Tutkunun Kanatları Özel Ödülü: [[Kesişen Düşlere]] - Jarmush

*2006/2007 öykülerini okumak için:

[[‘Kadın Kadına" öyküler]]

*Konuyla ilgili haberler:

[[Kadınların mürekkebinden ‘ten ve tutku’ akacak]]

[[İlk aşklarını anlatanlar kazandı]]

[[İlk Adım, İlk Kadın, İlk Aşk]]
Etiketler: kadın
İstihdam