28/03/2014 | Yazar: Kaos GL

Kadın Koalisyonu, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde bugün bir basın açıklaması yayınlayarak toplumsal barış çağrısı yaptı.

Kadın Koalisyonu: Toplumsal Barışı Tehdit Eden Hiçbir Adaya Oy Yok Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadın Koalisyonu, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde bugün bir basın açıklaması yayınlayarak toplumsal barış çağrısı yaptı.
 
Açıklamada seçim süreci boyunca yükselen tehdit ve saldırılara dikkat çeken Koalisyon, “özgürlüğümüze, varlığımıza, hayatımıza kastedenlerden tüm demokratik araçlarla hesap soracağız,” dedi.
 
Açıklamada öne çıkan satır başları şöyle:
Yerelin yönetimiyle ilgisi olmayan seçim kampanyalarını, hayatlarımızın ve yaşadığımız yerlerin sahibi, iktidarlarının ve varlıklarının güvencesi gördükleri güç gösterileri, savaşları haline getirenler eşitlik, özgürlük ve adaletin de düşmanıdırlar. Seçimler, büyük iktidar paylaşımlarının, ittifaklarının savaş meydanı haline getirilirken kadınlar, mülksüzler, iktidarın ayırdığı “ötekiler” de hayatın dışına atılmaktadırlar.
 
Kadınları yok sayan, eşit bireyler değil, iktidarlarının hizmetkârları olarak gören, her türlü şiddetle varlıklarına kasteden, toplumsal barışı tehdit eden, tüm bunlara destek veren, sessiz kalan hiçbir siyasi partiye ve adaya oy vermeyeceğiz. Hayatımız için, adalet, eşitlik ve özgürlük için mücadele edeceğiz. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam