18/11/2014 | Yazar: Kaos GL

Kadın Yazarlık Atölyesi’nde bir araya gelen kadın yazar adayları, Kasım ayında bedenin sınırlarını ele alıyor.

Kadın yazar adayları bedenin sınırlarında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadın Yazarlık Atölyesi’nde bir araya gelen kadın yazar adayları, Kasım ayında bedenin sınırlarını ele alıyor.
 
Bedenin sınırlarını aşmak
 
Ekim ayı sonunda tanışma toplantısıyla başlayan atölyenin Kasım ayında “Beden ve Sınır” başlığıyla gerçekleşecek buluşmalarının ilk ikisi Kuytu Tiyatro’da tamamlandı.
 
“Beden” teması üzerine çalışacak kadın yazar adayları, her ay belli bir başlık üzerinden yaratıcı drama çalışması yapacak, belirlenen teknik ve konu üzerinden öykülerini kaleme alacak ve çalıştıkları başlığa ilişkin hep birlikte bir sanat çalışmasını izleyecekler.
 
Kasım ayının ilk buluşmasında Kaos GL Dergisi editörü Aslı Demir’i konuk eden atölyede bedenin üzerindeki baskılar tartışıldı. Demir, “Beden ve Biyopolitika” başlıklı sunumunda alana ilişkin felsefî tartışmaları aktardı. Sonrasında konunun güncel tartışmalarla olan ilişkisi üzerinden duruldu.
 
“Bedeni bedenin dilinden” yazmak
 
Yaratıcı drama yönteminin kullanıldığı 16 Kasım’daki buluşmada ise bedeni tanıma, bedene temas etme, toplumsal cinsiyete bağlı olarak bedenin kullanımı, bedenin sınırları ve sınırları aşma konuları üzerine çalışmalar yapıldı.
 
Yapılan tartışma ve çalışmalarının ardından kadınlar “bedeni bedenin dilinden” yazmaya devam edecekler. Bu da bedene dair yazmak değil, bedeni konuşturmak anlamına geliyor.
 
Öyküler kitaba, kitap tiyatro oyununa...
 
Kaos GL Derneği’nin yürüttüğü Kadın Yazarlık Atölyesi’ne başvuru tarihi sona ermiş olsa da sosyal etkinliklere katılmak isteyen kadınlar melahat.deniz@kaosgl.org adresine e-posta gönderebilirler.
 
Beş aylık atölyenin sonunda atölyelerden çıkan öykülerden bir kitap oluşturulması ve öykülerden bir tiyatro oyunu sahnelenmesi bekleniyor. 

Etiketler: kadın
İstihdam