18/04/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Kadından erkeğe transların bilgi bankası transsick-o, trans-erkeklikle ilgili pek çok konuyu ele alıyor.

Kadından Erkeğe Transların Bilgi Bankası: Sick-o Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Lezbiyen, gey, biseksüel, trans (LGBT) hareketi içindeki gey erkek baskınlığı belki de hareketin yumuşak karnını oluşturuyor. Lezbiyen kadınlara zorla sürülen görünmezlik kremi, biseksüellere dayatılan “bir taraf seç, o ben olayım” baskısı, “4 harf bize yeter alfabeyi rahat bırakın” dışlayıcılığı derken trans toplumu da trans-kadınlar üzerinden “dönen” bir alandan ibaretmiş sanılıyor. Hâlbuki kadından erkeğe translar varlar; ne var ki ne yaşarlar, nasıl yaşarlar pek bilinmiyor.
 
#transerkekbilgibankası
İşte bu açığı kapatmak için artık bir bloğumuz var: transsick-o. Transsick-o yayın hayatına başlayalı yaklaşık 50 gün oldu ve bu süre içerisinde 75 binden fazla tıklandı. Bloğun bu başarıya ulaşmasının ardında Twitter’da yürüttüğü kampanyanın büyük etkisi var. Sizler de trans erkekliğe dair bilgilerin dolaşıma girmesi için Twitter’da #transerkekbilgibankası hashtag’ini kullanabilirsiniz.
 
Peki Neler Var Bu Blogda?
Trans-erkek bilgi bankasında yer alan konular oldukça çeşitli. Hormon kullanımından askerliğe, seksten eğitime, hukuktan kıyafetlere kadar pek çok konu kolay okunur ve anlaşılır bir dille anlatılıyor. Blogda yanıtının yer almasını istediğiniz sorular ve verebileceğiniz destekler için transsicko@hotmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz. 

Etiketler: medya
İstihdam