02/01/2023 | Yazar: Kaos GL

Kadınlar Birlikte Güçlü, 8 Ocak Pazar günü saat 15.00'te Kadıköy Rıhtım'a çağırıyor: 8 Ocak'ta sokakta olalım, umudumuzu da gücümüzü de yine ve yeniden birbirimizde bulalım.

Kadınlar Birlikte Güçlü, 2023’ü eylemle karşılıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadınlar Birlikte Güçlü, 2023’ün ilk eylemine çağırıyor. “Yeni yılı eylemle karşılamaya var mısınız” diye soran platform, 8 Ocak Pazar günü saat 15.00'te Kadıköy Rıhtım'a çağırıyor.

“2022 ile birlikte geride bırakmak istediğimiz pek çok şey var” diyen platform, bunları şöyle sıraladı:

“Cinsel istismar; erkek şiddeti; polis şiddeti; hakkını arayana cezaevi, şiddet faillerine cezasızlık; istismarcıları koruyan, "aile" diye aklayan bu düzen; savaş; savaş siyaseti; savaş ekonomisi; gittikçe artan yoksulluk ve emek sömürüsü; kadınlara, çocuklara şiddet uygulayanları kollarken bizim kimliklerimize, arzularımıza düşman lgbti+fobi; ayrımcılık; eşitsizlik; her yanı saran nefret; hayatın her alanını dar eden tek adam rejimi; haksızlık; hukuksuzluk; bizi esir almaya çalışan umutsuzluk hissi ve daha nicesi.”

Kadınlar Birlikte Güçlü, 8 Ocak'a kadar İstanbul'da mahalle mahalle, ilçe ilçe 'dilek kutuları' da kuracak. Kadınlar, 2022'de geride bırakmak istediklerini, 2023'te değiştirmek istediklerini yazacak. Kutular, 8 Ocak'ta açılacak:

“Erkek şiddetinden savaşa, cinsel istismardan yoksulluğa her konuda söyleyecek sözümüz var. Mahalle mahalle yazdığımız pankartları 8 Ocak Pazar günü birbirine dikerek birleştireceğiz; kadınların isyanının neleri değiştireceğini anlatan kocaman bir pankart yaratacağız birlikte. Gelin, kutuları beraber kuralım, dileklerimizi yazalım, pankartımızı beraber yaratalım, 8 Ocak'ta sokakta olalım, umudumuzu da gücümüzü de yine ve yeniden birbirimizde bulalım.”


Etiketler: kadın
İstihdam