29/01/2015 | Yazar: Kaos GL

Kadınlar cinayetlere karşı bu cumartesi sokaklara çıkıp, ‘Hayatımızdan ve geleceğimizden elinizi çekin’ diyecek.

Kadınlar cinayetlere karşı sokağa çıkıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadınlar cinayetlere karşı bu cumartesi sokaklara çıkıp, “Hayatımızdan ve geleceğimizden elinizi çekin” diyecek.
 
Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu, kadın ve trans cinayetlerine karşı bir kez daha sokaklara çıkıyor.
 
Kadınlar, “Hayatımızdan ve geleceğimizden elinizi çekin” demek için 31 Ocak Cumartesi günü birçok ilde sokağa çıkacak. İstanbul’daki eylem Kadıköy Boğa Heykeli’nde saat 17.00’de başlayacak.
 
Çağrı metninde “Kadın Bakanlığı kurulsun ve tüm kamu kurumlarının cinsiyet eşitsizliğini giderici politikalar hayata geçirilsin” diyen grup üyeleri, kadın cinayeti davalarında haksız tahrik indiriminin kaldırılmasını, bu davalarda kadın örgütlerinin müdahilliğinin kabul edilmesini talep etti. Kadınlar, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın müdahilliğini kabul etmiyoruz. Bakanlık müdahil değil faildir” dedi.
 
Nefret cinayetlerinde ağırlaştırıcı neden uygulansın
 
Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu üyesi kadınlar cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim konusuna da dikkat çekti. LGBTİ’lere yönelik nefret cinayeti işlemenin ağırlaştırıcı neden sayılması gerektiğini dile getiren kadınlar ayrıca şu taleplerde bulundular:
 
“İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için gerekli adımlar bütün kesimlerce derhal atılsın, Mecliste oluşturulan soruşturma komisyonu ve Meclis, başta cinsiyet eşitliği ve ev içi şiddetle mücadele alanında çalışan kadın ve LGBTİ örgütleri olmak üzere sivil toplum örgütlerinin görüşlerini dikkate alarak acil önlemler oluştursun, Mecliste kadın cinayetleri ile ilgili daimi komisyon kurulsun. Alanda çalışan kadın örgütlerinin oluşturacağı izleme komisyonu kurulsun.” 

Etiketler: kadın
İstihdam