28/08/2014 | Yazar: Kaos GL

Hasret Kara’yı 43 yerinden yaralayan Yakup Kara, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’nun suç duyurusu üzerine tutuklandı.

Kadınlar itiraz etti, saldırgan koca tutuklandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hasret Kara’yı 43 yerinden yaralayan Yakup Kara, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’nun suç duyurusu üzerine tutuklandı.
 
Boşanmak isteyen karısı Hasret Kara’yı tornavidayla 43 yerinden yaralayan Yakup Kara kadın örgütlerinin mücadelesi sonucunda dün tutuklandı.
 
Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu’nun suç duyurusu üzerine tutuklanan Yakup Kara, Hasret’in aldığı ölümcül darbelere rağmen ilk etapta serbest bırakılmıştı.
 
Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu İstanbul Anadolu Adliyesi önünde bir araya gelerek, Hasret Kara’yı 43 yerinden tornavidayla yaralayan eşi Yakup Kara’nın tutuklanmasını istemişti. Yargı organlarının görevlerini yapmadıklarını belirten kadınlar, Yakup Kara’nın tutuklanması için suç duyurusunda bulunarak yetkilileri göreve çağırmıştı.
 
Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu Yakup Kara’nın itiraz üzerine tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
 
“Bu kararı aldırmak için bu kadar çaba göstermek zorunda kalmamız utanç verici. Ancak bu durum bize gösteriyor ki koruma kararını ciddiyetle uygulamak için, karakolların görevini yapması, mahkemelerin potansiyel katilleri bırakmaması için ortalığı ayağa kaldırmak gerekiyor.
 
“Kadınların korunması, erkeklerin engellenmesi ve karakolların, mahkemelerin gereklerini yerine getirmesi için konunun basına yansıması gerekiyor. Aile Bakanlığının sığınak için Hasret’in kapısına gelmesi için de böyle. Hasret’i 43 yerinden yaralayan Yakup Kara’yı ve Sena’yı 17 yerinden bıçaklayan ve sakat bırakan Osman’ı tutuklamayan, engellemeyen aynı devlet mekanizması! Meclis toplansın, Acil önlem alınsın!”
 
İlgili haber:

Etiketler: kadın
İstihdam