14/12/2010 | Yazar: KAOS GL

Kadın Yazarlar Derneği "Öteki Kadın Öyküleri Derl

Kadınlar Kadın Yazarlar Derneği "Öteki Kadın Öyküleri Derlemesi" hazırlıyor. Derlemede öykülerinin yer almasını isteyenler için son başvuru tarihi, 5 Ocak.

"Türk, Kürt, Rum, Ermeni, Roman, Hıristiyan, Yahudi, Ateist, Muhafazakar, Süryani, Alevi, Eşcinsel, Lezbiyen, Fahişe, Homofobik, Alkolik, Anne, Kardeş, Komşu, Temizlikçi, Sevgili, Patron, İş Arkadaşı vb. Ne Olursak Olalım, Diğerimiz İçin 'Ötekiyiz'!"
 
Kadın Yazarlar Derneği (KYD), "kadınların hemcinslerini 'ben' ve 'öteki' kavramları arasındaki ilişkiler bağlamında, öykü formatında, edebi bir dille anlatabilmeleri" amacıyla "Öteki Kadın Öyküleri Derlemesi" hazırlıyor.
 
Öykülerinin derlemede yer almasını isteyenler için son başvuru tarihi 5 Ocak.
 
Nevzat Süer Sezgin, Meltem U. Ruscuklu, Gönül Çatalcalı, Nalan Yılmaz'dan oluşan seçici kurul, sonuçları 1 Mart'ta açıklayacak. Derlemenin Nisan 2011'de yayımlanması planlanıyor.

Ben kimim, öteki kadın kim?
KYD, neden böyle bir derleme hazırlamaya ihtiyaç duyduklarını açıklarken, "Sosyolojinin temel kavramı 'öteki'dir. Bu kavram, insan için kendisinin dışında kalan tüm canlılardır. 'Ben' kendi bilincine varmış olan bir öznedir" diyor ve ekliyor:
 
"Kendi bilincine varmak demek, kendini bir 'ben' olarak duyumsamak ve kendisiyle kendisi olmayan arasındaki sınırı çizerek bu süretle kendisi olmayanın da farkında olmak demektir."
"Ben bir kadın olarak kimim? 'Öteki' kadın kim? Bu 'ben'im kim olduğuma göre mi değişir? Öteki kavramı ve mülkiyet ilişkisi nasıldır? Farklı kadın kimliklerinin, birbirleriyle ilişkileri ve bu ilişkilerin, ahlaki, siyasi, geleneksel, etnik, ekonomik boyutları nelerdir?"

Katılım koşulları
"Öteki Kadın" öykü derlemesi, yalnızca kadınların katılımına açık ve yaş sınırlaması yok. Derlemeye yollanan öykülerin hiçbir yerde yayımlanmamış olması gerekiyor. Yazarlar derlemeye yalnızca bir öyküyle katılabiliyorlar. Derlemeye alınmayan öyküler ise yazarlarına iade ediliyor.
 
* Kadın Yazarlar Derneği, Öteki Kadın Öykü Derlemesi ve katılım koşullarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.
 
* Başvuru için tıklayın.


Etiketler: kültür sanat
nefret