20/08/2015 | Yazar: Kaos GL

Kadınlar Galatasaray’da yapmak istedikleri eylem polis tarafından engellenince Mis Sokak’ta barış nöbeti tuttu.

Kadınlar polis engeline rağmen barış nöbetindeydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadınlar Galatasaray’da yapmak istedikleri eylem polis tarafından engellenince Mis Sokak’ta barış nöbeti tuttu.

Fotoğraf: ETHA

Barış İçin Kadın Girişimi’nin dün (19 Ağustos) İstanbul Galatasaray Meydanı’nda yapmak istediği eylem polis tarafından engellendi. Kadınlar, polisin ‘güvenlik’ gerekçesiyle engellediği eylemi Mis Sokağa taşıdı.

“Kadınlar olarak susmayacağız, silahlar sussun, barışa ihtiyacımız var” yazılı pankart açan kadınlar, Mis Sokak’ta barış nöbeti tuttu. Tencere, tava, ıslık ve zılgıtlarla ses çıkama eylemi yaptı.

Eylemde kadınlar tarafından okunan metnin satırbaşları şöyle:

Barış için ısrar ediyoruz!

“Suruç’ta katliam, Kandil’de bombalama, Lice’de yangın, Silopi’de infaz, Varto’da bedeni çırılçıplak soyulan bir kadın, Şemdinli’de giriş çıkış yasağı, kesik telefonlar, halka saldırı, ev boşaltmalar, sokakta infazlar, asker ve polis ölümleri, yasaklar, kısıtlamalar, gözaltılar varken bizim barışın sesini duymaya, barışın sesi olmaya ihtiyacımız var.

“Turkcell, Avea, Vodafone internet ve telefon hatlarının kesiliyor. Haber alamıyoruz. Kaç ölü, kaç yaralı var bilemiyoruz. Hepimizin bilmesi istenmeyen bir şey yapılmıyorsa niye erişim engellensin ki?

“Silvan, Varto, Silopi, Şemdinli, Lice ablukaya alındı. Çocuklarını korurken öldürülen kadınlar, çırılçıplak soyulan ölü bedenler, hastane önlerinde öldürülen yaralılar var. Bunlar bize uzakmış, bizden ayrıymış gibi gösterilmeye çalışılıyor ama bize hiç de yabancı değil aslında! Biz bunu bildiğimiz için barış nöbetindeyiz. Bulunduğumuz her yerde çığlık atıyoruz. Ses çıkarıyoruz. Çocukların, gençlerin, kadınların gözümüzün önünde katledilmesine karşı bağırıyoruz, barış için ısrar ediyoruz!  #BirKadınOlarakSusmayacağız, savaşa karşı biz kadınlar barış nöbetindeyiz ses çıkarıyoruz.”


Etiketler: kadın
İstihdam