17/03/2022 | Yazar: Kaos GL

Diyarbakır’da aralarında Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya’nın da olduğu kadınların gözaltına alınması protesto edildi: Homofobi ve transfobi uygulayan, nefret ve ayrımcılık suçu işleyen, taciz eden, tecavüz eden, failleri yargılayın!

“Kadınlara değil faillere barikat olun!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Diyarbakır’da dün (16 Mart) sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında çok sayıda kadın gözaltına alındı. Aralarında Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, görevden alınan Sur Belediye Eş Başkanı Filiz Buluttekin ve sendikacıların bulunduğu kadınların gözaltına alınmasını çeşitli kentlerde kadınlar protesto etti.

Dicle Amed Kadın Platformu ve Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı bileşenleri Diyarbakır Adliyesi önünde yaptığı basın açıklaması ile kadınların serbest bırakılmasını talep etti. Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun da katıldı.

Açıklamayı okuyan Özgür Hukukçular Derneği Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Özüm Vurgun, “Dün olduğu gibi bugün de hedefinde olduğumuz bu yargı şiddeti bizi yıldırmaz, bizi tüketmez, bizi azaltmaz! Bizim kadın özgürlük mücadelesine ve barışa olan inancımızı güçlendirir. Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadele edenleri değil, kadınları her gün öldüren, şiddet uygulayan, homofobi ve trasfobi uygulayan, nefret ve ayrımcılık suçu işleyen, taciz eden, tecavüz eden, failleri yargılayın! Kadınlara değil faillere barikat olun” dedi.

Tosun ise, “8 Mart’ta güçlü ses çıkaran kadınları bastırmaya çalışıyorlar. Newroz’a daha güçlü katılımı engellemeye çalışıyorlar. ‘Yaşasın Newroz’ diyerek Newroz alanlarını 8 Mart alanları gibi dolduralım. Asla ama asla kadınlara geri adım attıramayacaksınız” ifadelerini kullandı.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam