24/11/2021 | Yazar: Kaos GL

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, kadın ve LGBTİ+’lara yönelik şiddetin engellenmesi için Meclis’e Araştırma Önergesi verdi.

Kadınlara ve LGBT+’lara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için Araştırma Önergesi, Meclis’te! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Demokratik Partisi İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, kadın ve LGBTİ+’lara yönelik şiddetin engellenmesi için Meclis’e Araştırma Önergesi verdi.

Kemalbay’ın verdiği Araştırma Önergesi şu konuları kapsıyor:

“Kadın ve trans cinayetleri başta olmak üzere kadınlara ve LGBT+’lara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi,

“Siyasette kadınların eşit temsili anlamına gelen eş başkanlık sisteminin kriminalize edilmesine son verilmesi,

“Kadına yönelik şiddet konusunda sistematik bir veri tabanının oluşturulması,

“Cezasızlık politikalarına son verilerek “erkek adalet değil gerçek adaletin” sağlanması, 

“İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararının geri alınarak sözleşmeden doğan yükümlülüklerin yerine getirilmesi,

“Çalışma yaşamının en önemli sorunlarından biri olan şiddet ve tacizin önlenmesine yönelik olarak ILO C190 sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesini hızla onaylayarak etkin bir biçimde uygulanması.”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü öncesinde sunulan Araştırma Önergesi’nde Kemalbay “Kadına karşı işlenen suçların üzerine etkili şekilde gidilmemesi, LGBT+’ların keriminize edilmesi, nefret söylemi, erkek şiddeti, cinsel taciz ve cinsel saldırı dosyalarında etkin bir soruşturma yürütülmemesi, cezasızlık politikaları ile erkek failler yargı eliyle cesaretlendirilmeye devam edilmektedir” diyor.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, siyaset
İstihdam