30/10/2009 | Yazar: Kaos GL

  Ankara Kadın Platformu ve FeministBiz’den kadınlar 29 Ekim Perşembe günü, Cinnah Caddesi’ndeki Akşam gazetesi önünde, Serdar Turgut’un ‘mizah’ olduğunu savunduğu ancak Rojin özelind

Kadınlardan Serdar Turgut’a protesto Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
 
Ankara Kadın Platformu ve FeministBiz’den kadınlar 29 Ekim Perşembe günü, Cinnah Caddesi’ndeki Akşam gazetesi önünde, Serdar Turgut’un ‘mizah’ olduğunu savunduğu ancak Rojin özelinde Kürtlüğü ve Kadınlığı aşağılayan 'PKK teröristi olmadığıma pişmanım' başlıklı yazısında dile getirdiği düşüncelere ve bu güruhun sözcüsü olduğu militarist medyaya karşı eylem yaptılar. Kadınlar, ‘Özür Yetmez, İstifa’ sloganıyla Turgut’un istifa etmesi ve sadece Rojin’den değil, kadınlardan ve Kürt halkından da özür dilemesi gerektiğini dile getirdiler.
 
Saat 14:00’te Kuğulu Park’ta bir araya gelen kadınlar, ‘ÇÜÜŞŞ!’ yazılı pankartın arkasında, sloganlarla Cinnah Caddesi’ne doğru yürüyerek 14:30’da Akşam Gaztesi’nin önünde basın açıklamalarını yaptılar. ‘Serdar’a Yuh De! Yuh Deme Çüş De! Çüüşş’, ‘Mizah Değil Hakaret, Asla Gülme Reddet’, ‘Yaşasın Halkların Kardeşliği’, ‘Jin Jîyan Azadî’, ‘ Bijî Yekîti ya Jinan’gibi sloganlar atan kadınlar, yıllardır bir toplumsal mücadelenin ifadesi haline gelmiş ‘Dağlara Gel’ şarkısını da ‘Başına bir hal gelirse Turgut, Dağlara Gel Dağlara’ biçiminde söyleyerek eylemi coşkulandırdılar. Kadınlar eylemde ‘Mizah Çükle Değil Beyinle Yapılır’, ‘Militarist Medya Elini Bedenimden Çek’, ‘Sedar Turgut İstifa’, ‘Serdar’ın Kaleminden Kan Damlıyor’ yazılı dövizler taşıdılar. ‘ÇÜÜŞŞ!’ pankartını ve ellerindeki dövizleri Akşam Gazetesi’nin bulunduğu binanın yanındaki İsviçre Büyükelçiliği’nin demirlerine bırakarak alandan ayrıldılar.
 
Kadınlar basın açıklamalarında ‘Kürtler bu savaş yüzünden Serdar Turgut'un sadece cinsel fantezilerine yeten muhayillesinin alacağından çok daha fazla acı çektiler. Yalnızca dilleri ve kültürleri yok sayılmadı, öldürüldüler, işkence gördüler, sürüldüler, köyleri yakıldı... Ama en kötüsü o ve onun gibiler yüzünden Türkiye halklarının gözünde 'düşman' ilan edildiler, ötekileştirilmeye çalışıldılar. Anladıklarını söyleyen bazıları da makul Kürt/ makul olmayan Kürt ayrımı yapmaya çalıştı’ diyerek medyanın yarattığı nefrete dikkat çektiler.
 
Açıklamada Akşam Gazetesi ve tüm ana-akım medyaya milliyetçiliği ve nefreti körüklememesi çağrısında bulunuldu. ‘Akşam Gazetesi ve Serdar Turgut Rojin'den özür diledi. Fakat Kürt halkından da özür dilemeliler. Serdar Turgut'un kadınlardan özür dilemesini, mizah adı altında yaptığı aşağılamalara son vermesini ve istifa etmesini istiyoruz. Akşam Gazetesi'ni ve tüm basını nefreti, savaşı ve milliyetçiliği körükleyen, aynı zamanda haber etiğine de sığmayan yayınlara son vermeye çağırıyoruz’ denildi.

Haber: Sevim Özdemir

Etiketler: medya
İstihdam