08/03/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaosgl.org, yürüyüşe ve eyleme katılacak lezbiyen ve biseksüel kadınlara 8 Mart’ta neden alanlarda olacaklarını sordu.

Kadınları Seviyoruz, Alanları Terk Etmiyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde lezbiyen ve biseksüel kadınlar da alanlarda olacak. Ankara’da saat 12:00’de Kolej Meydanı’nda buluşacak kadınlar 12:30’da Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyecekler. Akşam saat 20:00’de ise Yüksel Meydanı’ndan Sakarya Meydanı’na bir gece eylemi gerçekleşecek. Kaosgl.org, yürüyüşe ve eyleme katılacak lezbiyen ve biseksüel kadınlara 8 Mart’ta neden alanlarda olacaklarını sordu.
 
8 Mart’ta Neden Alanlardasın?
Nevin Öztop: 8 Mart’ta sokaklarda olmak, “kadın” olmanın ne olduğunu yeniden tartışmak aslında… Kaşımız, gözümüz, ellerimizden çok, yaşadıklarımız ve yaşayamadıklarımızın kesişimi olsa gerek kadınlık. Yaşayamadıklarımızı, sokaklardan evlere, evlerden sokaklara taşımak dileğiyle…
 
Pelin: Alanlardayım çünkü lezbiyen bir kadın olmanın gururunu haykırmak, iktidara zihniyete ve sisteme rağmen kadınlar olarak özgür bir dünyayı yaratacağımızı göstermek için her zaman alanlarda olacağım. Kadın dayanışmasının mutluluğu ile tüm kadınlara selam ola.
 
Melahat: Heteroseksist sisteme karşı varız diyebilmek, eşit özgür ve insanca bir gelecek için alanlardayız. Korkmadan, saklanmadan, onurumuzla yaşayabilmek için…
 
Sedef Say: Var olmanın dışında bir varlık gösterebilmek için.
 
Aslı Demir: Heteroseksizme karşı mücadeleyi güçlendirmek için.
 
Deniz Tansu: Eşcinsel kadınlar hayatın her alanında varlar. Bizler salt medyada gördüğünüz marjinal yaratıklar değiliz. Her alanda buradayız demek için alanlardayız.
 
Sabi: Onurumuz, varlığımız, gururumuz için alanlardayız. Terk etmiyoruz. Kadınları seviyoruz!
 
Burcu Ersoy: Çünkü erkek egemen sistemin sömürüsüne son verip kadınların özgürlüklerini insanca ve korkusuzca yaşamalarını istiyorum. 

Etiketler: kadın
İstihdam