15/09/2009 | Yazar: Kaos GL

Kadınların 12 Eylül mektupları İstanbul’da 

Kadınların 12 Eylül mektupları İstanbul’da 

Mayıs ayında 12. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali kapsamında Ankara’da düzenlenen ‘Kadınlar Saçlarını Çözüyor/12 Eylül Mektupları’ başlıklı sergi sonbaharda İstanbul’da… Uluslararası İstanbul Bienali’nin paralel etkinliklerinde yer alacak sergide, kadınların kaleminden 12 Eylül mektupları, kadın sanatçılar tarafından okunacak.

Gerçek veya kurgusal anlatılar üzerinden bir döneme ayna tutmayı, farklı hikâyeleri bir araya getirerek 12 Eylül’ü hatırlamayı ve hatırlatmayı amaçlayan ‘Kadınlar Saçlarını Çözüyor/12 Eylül Mektupları’ sergisi, 1-10 Ekim tarihleri arasında Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında garajistanbul’da açılacak.
 
Türkiye’nin pek çok ilinden kadınların farklı araçları kullanarak ve farklı formlarda hazırladıkları mektupların yer aldığı bu sergi, ziyaretçilerin ‘o anda ve orada’ yazacakları mektupların da dâhil edileceği interaktif bir sergi olacak.
 
Ayşegül Devecioğlu, Gülden Treske, Halime Güner, Latife Tekin ve Umut Tümay Arslan’dan oluşan jürinin seçtiği mektuplar ilk olarak Ankara’da 12. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde sergilenmişti. Uçan Süpürge, sanatçı kadınlar tarafından okunacak mektuplarla doğaçlama performanslara da sahne olacak bu sergiyi İstanbul’un ardından başka kentlere de taşımak istiyor.
 
Deniz Mukan ve Ayşegül Devecioğlu’nun küratörlüğünde gerçekleşecek ‘Kadınlar Saçlarını Çözüyor/12 Eylül Mektupları’ sergisi 1 Ekim Perşembe günü saat 18:00’de açılacak ve 10 Ekim’e kadar garajistanbul’da görülebilecek.
 

Etiketler: kadın
nefret