05/08/2010 | Yazar: KAOS GL

Kültür ve Siyasette Feminist Yaklaşımlar dergi

Kadınların Gözünden Anayasa Tartışmaları
Kültür ve Siyasette Feminist Yaklaşımlar dergisi yeni sayısında anayasa değişikliği sürecini ve anayasa tartışmalarını kadınların gözünden ele alıyor.
 
Derginin 11. sayısında yer alan yazı ve söyleşilerde, anayasa değişim sürecinin Türkiye'nin ihtiyaçlarını ne ölçüde karşıladığı, bu süreçte kadınların taleplerinin ne kadar görünür olduğu ve sürecin sağlıklı bir şekilde işletilmesi için ihtiyaç duyulan yaklaşımlar değerlendiriliyor.
 
Esra Aşan, anayasa tartışmalarında 2007'den itibaren yaşanan süreci değerlendirirken anayasa değişiklik paketinde yer alan bazı somut örnekler üzerinden yapılması planlanan değişikliği ve bu değişikliğin olası sonuçlarını yorumluyor.
 
Yasemin Öz, lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüel (LGBTT) bireylerin anayasal haklar üzerine yürüttüğü çalışmaları, talepleri ve eylemlilikleri ele alıyor.
 
Anayasa Kadın Platformu'ndan avukat Hülya Gülbahar ile yapılan söyleşide, özellikle kadınların hayatlarını etkileyecek yasa değişiklikleri ve bu değişikliklerin olası uygulamalarına değiniliyor.
 
Ayşen Candaş ile yapılan söyleşide ise farklı ülkelerden örneklerle anayasa yapım süreçleri tartışmaya açılıyor ve içinden geçtiğimiz sürecin eksikleri ve olası alternatifleri ele alınıyor.
 
Okurlara "destek" çağrısı
Kültür ve Siyasette Feminist Yaklaşımlar ilk olarak 2006 yılında yayımlanmaya başlanan bir e-dergi. Türkiye'de ve dünyada doğrudan kadınları ilgilendiren konuların yanı sıra kadınların etkinlik gösterdiği veya etkilendiği tüm alanlarda kadın bakış açılarını yansıtmayı hedefliyor.
Yayın politikası gereği, kültürlerin ve kimliklerin çeşitliliğini gözeten, anti-militarist ve demokratik bir çizgiyi benimsiyor. Feminist Yaklaşımlar'ın, feminist aktivizm ile feminist teorinin buluşabileceği bir zemin oluşturması hedefleniyor.
Dergi, varlığını bağışlarla sürdürebiliyor ve yayın kurulu, yeni sayısında okurlarını kendilerine destek olmaya çağırıyor.


Etiketler: kültür sanat
nefret