01/08/2022 | Yazar: Kaos GL

Güldünya Yayınları, Judy Rebick’in, çocuk yaşta maruz kaldığı cinsel istismarı ve yaşadıklarının yarattığı depresyonla baş edebilmek için geliştirdiği on bir farklı kişiliği anlattığı “Kafamdaki Kahramanlar”ı yayımladı.

“Kafamdaki Kahramanlar” yayımda! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Güldünya Yayınları’nın son kitabı, Kanada’nın en tanınmış feministlerinden Judy Rebick’in, çocuk yaşta maruz kaldığı cinsel istismarı ve yaşadıklarının yarattığı depresyonla baş edebilmek için geliştirdiği on bir farklı kişiliği anlattığı “Kafamdaki Kahramanlar” çıktı.

Feminist yayınevi Güldünya Yayınları kitabı şöyle tanıtıyor: “…büyüleyici, sürükleyici ve yürek parçalayıcı olduğu kadar güçlendirici de”.

Ömrünü sosyalist ve feminist mücadeleye adayan ve uzun yıllar çoklu kişilik bozukluğuyla da savaşmak zorunda kalan Rebick, Kafamdaki Kahramanlar’da hem özel hem kamusal alanda verdiği mücadeleleri cesaret ve dürüstlükle aktarıyor. Füsun Özlen’in çevirdiği, Ayşe Düzkan ile Beyhan Demir’in yayına hazırladığı bu olağanüstü anlatıda kişisel alanın politikayla ilişkisi de gözler önüne seriliyor.

Diğer kitaplar

2004 yılında, iki ağabeyi tarafından sokak ortasında vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede yine ağabeyleri tarafından öldürülen Güldünya Tören’den adını alan Güldünya Yayınları’nın tüm kitaplarına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kadın, kültür sanat
İstihdam