08/06/2009 | Yazar: Kaos GL

Teksas’ta çalışkanlığıyla meşhur belediye başkanı Lown, görevinde dördüncü dönemine girmeye hazırlanırken törene saatler kala görevi bıraktığını ve kaçak bir göçmen olan sevdiği adamın peşinden git

Teksas’ta çalışkanlığıyla meşhur belediye başkanı Lown, görevinde dördüncü dönemine girmeye hazırlanırken törene saatler kala görevi bıraktığını ve kaçak bir göçmen olan sevdiği adamın peşinden gittiğini mesajla açıkladı.

Teksas’ın San Angelo şehrinin ünlü belediye başkanı Joseph W. Lown geçen hafta aniden istifa etti. Lown istifasının ardından iki açıklama yaparak bütün Teksaslıları şoke etti. Lown önce kaçak bir göçmene deliler gibi âşık olduğunu söyledi ardından da bu göçmenin bir erkek olduğunu.
Muhafazakâr ve Cumhuriyetçi eyalet Teksas’ta yasadışı göçmenlik ve eşcinsel evlilik gündemde büyük yer kaplayan konular. Muhtemelen bu da Lown’un kariyerini sonlandırdığını açıklamak için Meksika’ya erkek arkadaşının yanına gitmesini açıklıyor.

32 yaşındaki Lown, yüzde 98 gibi güçlü bir yüzdeyle belediye başkanlığında dördüncü döneme hak kazanmıştı. Şehrin altyapısını düzeltmek için uzun saatler çalışması ve yüzlerce cemaat toplantısına katılmasıyla da ününe ün katmıştı. Fakat yeniden ofiste çalışmaya başlaması için yemin etmesine saatler kala yetkililere telefonla mesaj atan Lown, Meksika’da sevdiği adamla birlikte olduğunu ve yakın bir zamanda da dönmeyeceğini söylemişti.
 
Tabi bu olay basında hemen en abartılı şekliyle yer aldı. Hatta Houston Chronicle gazetesinden Rick Casey, ‘Gayet sade bir dille anlatılmıştı. Bu, 8. Edward’ın Britanya tahtını 1936’da Wallis Simpson için bırakmasından bu yana en nefes kesici tahttan çekilme’ diye yazdı.
 
San Angelo’lu yetkililer ise hemen bir basın toplantısı düzenleyerek Lown’un sevgilisi erkek olduğu için değil, kaçak bir göçmen olduğu için görevden ayrıldığını ve bundan üzüntü duyduklarını açıkladı.
 
Yetkililer yasayı çiğneyen birinin halka yardımcı olamayacağını dile getirdi. Şehir konseyi sözcüsü Ty Meighan da ‘Lown, San Angelo halkının kararına saygı duymasını umuyor’ açıklamasını yaptı.
 
‘Kalbimin sesini dinledim’

Lown da Meksika’da bir basın toplantısı düzenledi ve kalbinin sesini dinlediğini söyledi. Yüzlerce destek mesajı alan Lown, 300 kadarına da şahsen cevap verdiğini dile getirdi:
 
‘Açıkçası çok duygulandım. Kendi şehrimdeki insanların desteği beni çok etkiledi.’ Erkek arkadaşı ile yasal oturma izni almasının çok uzun sürebileceğini söyleyen Lown kalbinin sesini dinleyip sevdiği adamla işleri yoluna koymak istediğini dile getirdi: ‘Buna bir şans vermeliydim yoksa hayatımın sonuna kadar pişman olurdum.’

Eşcinsel karşıtı olarak bilinen Teksas’ın imajı aslında son yıllarda oldukça değişti. Hatta Houston, Dallas ve Austin eşcinsel cemaatlere sahip olan yerler arasında. Aslında Dallas, ABD’nin ‘eşcinsel kovboylar başkenti’ olarak bile görülüyor. 


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam