03/05/2017 | Yazar: Bora Şahinkara

Ahura Ritim Topluluğu, 2017’nin Mayıs ayı içerisinde 3 şehirde konserlerine devam ediyor.

İranlı def sanatçısı Sami Hosseini'nin İzmir'e gelip, yetiştirdiği def öğrencilerinden kurulmuş olan Ahura Ritim Topluluğu, 2017'nin Mayıs ayı içerisinde 3 şehirde konserlerine devam ediyor.

Ahura Ritim Topluluğu, müziğindeki en karakteristik yanı olan; üst düzeydeki progresif ritim düzenlemelerine, Anadolu ve Ortadoğu'nun melodileri ve biraz da Batı armonisi katarak müzikal yolculuğuna devam ediyor.

Türkçe, Farsça, Kürtçe, Ermenice, Azerice gibi dillerde şarkı söyleyen Ahura, coğrafyanın işitsel renkliliğini kendi üslubuyla dinleyicilere aktarıyor.

Çeşitli etnik ritim çalgılarını bir araya getirilerek oluşan orkestra, aynı zamanda melodik çalgıları da içermekte. Konserlerde, def (erbane), bendir, tömbek, cajon ve ritim efekt çalgılarının yanı sıra ud, cümbüş, klasik kemençe gibi coğrafyamızın çeşitli kültürlerinden melodik çalgılar ve bas gitar, akustik gitar gibi batı müziği çalgıları da kullanılıyor.

Mayıs ayı içerisinde Antalya, Ankara ve İzmir'deki müzik dinleyicileriyle sahnede buluşma fırsatı olan grubun bu ay içindeki konser tarihi listesi şöyle:

6 Mayıs 2017 - İzmir - Hatay Uğur Mumcu Parkı - 20:00 - 12. İşçi Filmleri Festivali İzmir

13 Mayıs 2017 - Antalya - Bademaltı Sahne - 21:00

20 Mayıs 2017 - İzmir - Alsancak - Han Tiyatrosu

26 Mayıs 2017 - Ankara - Nefes Bar - 21:30

İlgili haber:

Ahura İstanbul’a ‘barışın ritmini’ getiriyor


Etiketler: kültür sanat
nefret