27/05/2009 | Yazar: Kaos GL

ABD'nin Kaliforniya eyaletinden eşcinsel evliliklere onay çıkmadı.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinden eşcinsel evliliklere onay çıkmadı.

Kaliforniya eyalet mahkemesinin bir süredir üzerinde karara varmak için çalıştığı konu eşcinselleri ve eşcinsel hakları savunucularını üzdü.

Eyalette alınan daha önceki bir mahkeme kararı ile eşcinseller arası evlilikler yasal hale getirilmiş, ardından yapılan bir referandum sonucunda eşcinsellere tanınan evlenme hakkı geri alınmıştı. Bunun ardından, yüksek mahkemeye dava açan eşcinsel örgütleri karşısında, mahkeme altıya bir oyla referandum sonucunu destekleme kararı aldı.

San Francisco'daki yüksek mahkemenin önünde toplanan eşcinsel hakları savunucuları, mahkeme kararını pankartları ve sloganlarıyla protesto etti.

Mahkeme karardan önce evlenen çiftlerin evliliklerinin geçerli sayıldığını, yasa yürürlüğe girmeden evlenen yaklaşık 18 bin çiftin evlilik sözleşmelerinin kanunen uygun olacağını açıkladı.

Geleneksel Değerler Koalisyonu temsilcisi Lou Sheldon, evliliğin bir erkek ile bir kadının birlikteliği olduğunu savundu. Sheldon, ‘Evlilik yeniden tanımlanmamalı. Bu birilerinin haklarını alma meselesi değil. Bu aile için neyin doğru ve neyin en iyi olduğunu bilmek meselesi’ dedi.
 
Amerika Birleşik Devletleri içinde görece özgürlükçü eyaletlerden sayılan Kaliforniya'da böyle bir karar alınması, uzmanlara göre, eşcinsel evliliklerine karşı olan grupları daha da cesaretlendirebilir. Buna göre karar, ‘hedeflerine eşcinsel evliliklerinin yasal olduğu başka eyaletleri de almalarını sağlayabilir’


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam