16/01/2019 | Yazar: Kaos GL

HIV’in “eşcinsel hastalığı” olduğunun iddia edildiği 80’li yıllarda tecrit edilen bir arkadaş grubunun hikâyesi “Kalp”, 24 Ocak’ta Craft Kadıköy sahnelenecek.

“Kalp” sevmek üzerine bir oyun Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HIV’in “eşcinsel hastalığı” olduğunun iddia edildiği 80’li yıllarda tecrit edilen bir arkadaş grubunun hikâyesi “Kalp”,  24 Ocak’ta Craft Kadıköy sahnelenecek.

Larry Kramer’in yazdığı ve İbrahim Çiçek’in yönettiği, tiyatro oyunu “Kalp” 24 Ocak Perşembe akşamı İstanbul’da bulunan Craft Kadıköy sahnede oynayacak. Oyun HIV’in tedavisinin henüz olmadığı ve “eşcinsel hastalığı” olduğu iddiasının popüler olduğu 80’li yıllarda tecrit edilen bir arkadaş grubunun hikâyesi.

Oyunun tanıtım metni şöyle: “Kalp sevmek üzerine bir oyun… Bir şehir, salgın, bencillik, ötekiler, yalnızlık, sevmek, mağdur olmak, çaresizlik, çok sevmek, AIDS, çok sevmek ama çok… Çok severken kaybedenlerin oyunu Kalp 80’li yıllarda sadece eşcinsellerde görüldüğü iddia edilen bir salgının yarattığı korkuyu, dayanışmayı ve ötekileştirmeyi anlatıyor. Herkes tarafından heteroseksüellerde de görüldüğü bilinirken korkunun büyümemesi için karantina benzeri hayata sürüklenen, baskı gören ve yalnızlığa itilen Ned, Emma ve Bruce’un hikâyesi Kalp. Ya Felix, büyük aşk. En sevdiğin ölürken güçlü kalabilir misin? Bilmem. Belki.”

Oyun biletini Craft Kadıköy gişesinden alabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
nefret