12/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Kampüste Lubunya’nın düzenlediği “Yasaklara karşı üniversiteler arası Onur Haftası”nda bugün “LGBTİ+ Mahpuslar Paneli” düzenlenecek.

Kampüste Lubunya’dan “LGBTİ+ Mahpuslar” paneli Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul’da üniversitelerin LGBTİ+ topluluk ve kulüplerinin bir araya geldiği Kampüste Lubunya’nın düzenlediği “Yasaklara karşı üniversiteler arası Onur Haftası” 9 Aralık’ta başladı. Haftanın bugünkü etkinliği “LGBTİ+ Mahpuslar Paneli” paneli.

Bugün saat 18:00’da başlayacak panelde Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) LGBTİ+ Ağı'ndan Hilal Başak Demirbaş konuşacak. Etkinlik şöyle tanıtılıyor: “Hapishanelerdeki LGBTİ+ bireylerin genel durumları, ihtiyaçları, maruz bırakıldıkları hak ihlalleri gibi konuları Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği LGBTİ+ Ağı'ndan Hilal Başak Demirbaş ile konuşacağız.”

Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilir, adres bilgisi için burada yer alan formu doldurabilirsiniz.

Kampüste Lubunya hakkında

Kampüste Lubunya kendini şöyle tanımlıyor:

“Kampüslerden başlayarak, tüm LGBTI+ bireylerin hayatın her alanında güvende hissetmesi için güvenli alanı oluşturmaya çalışan ve yine tüm LGBTI+ bireylerin maruz bırakıldığı her türlü ayrımcılığa, fobiye ve normativiteye karşı duran dayanışma ağı; günlük hayatta sürekli olarak maruz kaldığımız yasaklara, engellere ve sansürlere karşı ses çıkarmak, ortak alanlarımıza dair bilgileri ve deneyimleri paylaşmak ve LGBTI+ bireylerin birlikteliğini güçlendirmek için farklı üniversitelerden bir araya gelmiş fikirleriz.”

“Yasaklara karşı üniversiteler arası Onur Haftası” isimli etkinliklerin gelecek programı şöyle:

12 Aralık Perşembe 18.00, LGBTİ+ Mahpuslar Paneli

13 Aralık Cuma 18.00, Ace+'lar Anlatıyor

14 Aralık Cumartesi 13.00, Bi+ Sohbetler

14 Aralık Cumartesi 16.00, LGBTİ+ Mülteciler Paneli

15 Aralık Pazar, Öğrenci Bakış Açısından TERF


Etiketler: yaşam
İstihdam