28/09/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Lavender: “Toplumsal olaylara ve yaşanan ayrımcılıklara karşı iyileşme arayışıyla kurulan topluluğumuzdaki LGBTİQ+ temsiliyet ortamı kampüse de iyi gelecek.”

Kampüste varız: Lavender Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lavender: “Toplumsal olaylara ve yaşanan ayrımcılıklara karşı iyileşme arayışıyla kurulan topluluğumuzdaki LGBTİQ+ temsiliyet ortamı kampüse de iyi gelecek.”

Yeni yazı dizimiz “Kampüste Varız” ile mikrofonu üniversitelerdeki LGBTİ+ topluluklarına yöneltiyoruz. Dizimizin ilk konuğu olan Dokuz Eylül Üniversitesi Eşit Şerit Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu (DEÜ Eşit Şerit ToCAT) idi. İkinci konuğumuz ise Ege Üniversitesi’nde yeni kurulan topluluk Lavender oldu. Mikrofonu çiçeği burnunda topluluktan Melika Vivian ve Nora Voclain’e uzattık.

Lavender ne zaman kuruldu?

25 Temmuz 2018 tarihinde kuruldu.

Kurmaya nasıl karar verdiniz?

Lavender’i kuran biz üç arkadaş öncesinde LeGeBİT’te örgütlüydük. LeGeBİT bize bu süreçte çok şey kattı ve harika insanlarla tanışmamıza olanak sağladı. Ancak bir süre sonra daha pozitif bir ortama ihtiyacımızın olduğunu fark ettik. Bu yüzden aktivizme yaklaşımıyla daha farklı bir oluşum kurmak istedik. Daha sonra bize iki arkadaşımız daha katıldı. Lavender, toplumsal olaylara ve yaşanan ayrımcılıklara karşı iyileşme arayışıyla kurulmuş bir topluluktur. İnanıyoruz ki birey iyileşirse dünya da iyileşir. Lavender’in yaratmış olduğu alternatif LGBTİQ+ temsiliyet ortamı kampüse de iyi gelecek. Lavender’de hep birlikte iyileşmeyi umuyoruz.

Sadece kampüste mi faaliyet yürütmeyi planlıyorsunuz?

Bir öğrenci topluluğu olarak yürüteceğimiz faaliyetler elbette ki ağırlıklı olarak kampüs içerisinde ve/veya kampüs ortamında olacaktır. Fakat neden daha fazlası yapılmasın ki. :)

Ne tür etkinliklere ev sahipliği yapacaksınız?

Aslında faaliyetleri kampüs içiyle sınırladırmadığımız gibi bir etkinlik sınırlamamız da yok. Sanıyoruz bu sorunun cevabı dönem başladığı zaman, yapılan toplantılarla spesifik olarak cevaplandırılabilir. Çünkü etkinlikler Lavender’e katılacak kişilerle şekillenecek. Ama aklımızda birkaç etkinlik önerisi yok değil. Daha çok sosyal etkinlikler (piknik, oyun geceleri, parti, okuma günleri vb.) kendimizi geliştirmeye yönelik etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Ortaya neler çıkacağını biz de heyecanla bekliyoruz.

Resmi kulüp olmak için başvuruda bulunacak mısınız/ bulundunuz mu?

Henüz başvurmadık. Daha başvurmak isteyip istemediğimize de karar vermedik. Ancak resmi kulüp olmanın avantajlarının farkındayız. Buna bize katılacak arkadaşlarla karar vermeyi planlıyoruz.

İşleyişi nasıl sağlıyorsunuz?

İlerleyişi konsensusla sağlayacağız. Herkesin duyulmaya değer bir fikri olduğunu düşünüyoruz. Pozitif, herkes için olabildiğince kapsayıcı ve sağlıklı bir ortam temennisi içindeyiz. Şiddetten arındırılmış, hiyerarşiye yer vermeyen bir dayanışma ortamı oluşturmak istiyoruz ve bu ortamı sağlamak için de elimizden geleni yapacağız.

Lavender'in Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haber:

Kampüste varız: Eşit Şerit


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret